News Flash:

Bine de știut!

Lucrări complexe, pe șantierul pasajului Solventul din Timișoara

27 Mai 2024
67 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro


Pe șantierul pasajului Solventul din Timișoara au loc lucrări complexe, iar în prezent se realizează turnarea platformei de împingere, conform declarațiilor viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău.

„Turnăm peste o mie de metri cubi de beton. Practic, turnăm fundul acestei gropi pe care vom construi propriu-zis pasajul care va fi împins în poziția finală. Ce facem noi acum este să turnăm platforma de împingere. Aici există deja fierul beton așezat, au început partea de finisaje și avem două pompe mari care toarnă încontinuu, toată ziua se toarnă mașină după mașină până când vom turna peste o mie de metri cubi de beton doar pentru această platformă. În luna iunie începem construcția chesonului, a pasajului propriu-zis, și undeva în toamna acestui an vom începe străpungerea. Iar de anul viitor vom putea să trecem de pe această stradă, de pe str. gării până pe Bogdăneștilor, pe sub zece linii de cale ferată”, a afirmat Ruben Lațcău.


Chesonul, o structură cu o lungime de aproximativ 70 de metri și o lățime de 28 de metri, urmează să fie împins sub liniile de cale ferată pe o distanță de circa 70 de metri, fără a întrerupe traficul feroviar.

Pasajul Solventul, parte a Inelului IV, va facilita conexiunea între zona de vest a orașului și restul acestuia. Cu o lungime de 87 de metri, pasajul va avea două benzi pe sens, linii duble de tramvai, trotuare și piste de biciclete.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005154 (s)