News Flash:

Veste bună pentru unii elevi timișoreni

Primăria Timișoara a făcut recepția la Școala Generală 25 din zona Girocului

24 Mai 2024
82 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro


La Școala Gimnazială 25 din zona Girocului, Primăria a finalizat procedura de recepție pentru o nouă sală de sport și un teren de sport nou. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 11 milioane de lei, din care peste 8 milioane de lei reprezintă finanțare europeană, restul fiind asigurat din bugetul local.

Un număr de echipamente sportive au fost deja livrate. Sala și terenul de sport vor fi dotate cu: mingi pentru fotbal, baschet, handbal și medicinale, porți pentru handbal, coșuri de baschet, echipament pentru badminton, echipament pentru tenis de masă.
De asemenea, dotările includ o tablă de marcaj atât interioară, cât și exterioară, aparate de fitness, spaliere de lemn, saltele, capre de sărituri și un cal cu mânere. Valoarea totală a echipamentelor sportive se ridică la peste 80.000 de lei.

Procedura de achiziție pentru mobilierul necesar, inclusiv scaunele din tribune, în valoare de peste 60.000 de lei, urmează să fie relansată.

Elevii care învață la Școala 25, dar și alți copii din Timișoara, vor beneficia de condiții optime pentru a face sport atât în interiorul sălii, cât și pe terenul exterior. Școala va fi inclusă în programul Primăriei Timișoara "Deschidem curtea școlii", prin care terenurile sau sălile de sport din unitățile de învățământ pot fi utilizate de către elevi.

În prezent, 12 școli din Timișoara sunt incluse în acest program, care le permite elevilor să utilizeze infrastructura sportivă a unităților de învățământ pentru a face exerciții fizice, gratuit, după încheierea orelor. Lista școlilor, programul de acces și regulamentul de utilizare pot fi consultate Aici.

„Investim 20% din bugetul de dezvoltare al Timișoarei în educație. O parte din bani merg spre construcția a 84 de clase și mai multe săli de sport la unitățile de învățământ, atât la școli centrale, cât și la cele de cartier. Obiectivul nostru este să oferim fiecărui copil condiții egale de studiu, indiferent de școala la care merge”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004894 (s)