News Flash:

Invitație la festival!

În perioada 24-25 mai 2024, la Giroc are loc ediția II a festivalului „Întoarcere la folk”

24 Mai 2024
86 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto banatulazi ro

Primăria și Consiliul Local Giroc, împreună cu Casa de Cultură „Ionel Lucian Șipoș” Giroc, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, organizează cea de-a doua ediție a festivalului „Întoarcere la Folk” în parcul Căminului Cultural din Giroc, în acest weekend, pe 24 și 25 mai 2024. Printre partenerii evenimentului se numără Discover Timiș și Timișoara 2023.

Programul din 24 mai începe la ora 18:00 și include un atelier de folk, precum și spectacole susținute de Begart, Akusti-k, Sergiu Simionese & grupul GMT, Carmen Ifrim Săsărman, Didina Curea, Călin Bărcean, Dinu Olărașu și Mircea Vintilă.

Pe 25 mai, programul începe la ora 17:00 și va include activități organizate de asociația culturală Play, precum și sesiuni „Pune mâna pe chitară”.

Programul "Pune mâna pe chitară" reprezintă o inițiativă specială ce își propune să introducă cadrele didactice din Timișoara în universul muzical al chitarei, cu scopul de a lucra mai eficient cu elevii. Acest curs este dedicat în mod special profesorilor pasionați, dornici de noi provocări, și își propune să le ofere abilitățile necesare pentru a utiliza acest instrument în activitatea lor didactică, transmițându-le ulterior cunoștințele dobândite elevilor și acompaniindu-i în cadrul diferitelor evenimente școlare.

Cursul va fi condus de profesori de chitară din Timișoara, concentrându-se pe tehnica instrumentală pentru începători și pe învățarea cântecelor potrivite pentru copii și tineri.

Această activitate este organizată de Asociația Culturală Play în cadrul proiectului "Pune mâna pe chitară în școală, Timișoara!".

În deschiderea evenimentului, trupa Flores va urca pe scenă. Aceștia sunt foștii elevi care, cu ani în urmă, făceau senzație și care acum, ca adulți și părinți, își păstrează dragostea pentru muzică și chitară în inimile lor. Momentul Flores este un omagiu adus memoriei dirijorului și fondatorului trupei, profesorului Ioan Mătăsaru.

De la ora 18:00, vor susține recitaluri Primul Achord, Valeriu Lucu, Florian Jianu, Adrian Ilie, Maria Gheorghiu, Adrian Sărmășan și Emeric Imre Trio. De asemenea, va participa și poetul Sorin Poclitaru, un vechi prieten al folkului.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1416 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004866 (s)