News Flash:

Gesturi si cuvinte obscene, in Parlament: "Da cu labele, vezi ca faci fractura"; "Nu v-a stricat rozeta la Vaslui!"...

9 Mai 2017
976 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament
Deputatii Nicolae Bacalbasa (PSD) si Corneliu Bichinet (PMP) au sustinut, marti, la tribuna Parlamentului, in plenul comun, discursuri in care au folosit gesturi si cuvinte obscene, jigniri triviale si acuze, chiar si reciproce.
Bacalbasa a fost cel care a dat tonul jignirilor, el luand cuvantul dupa Corneliu Bichinet.
„Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul!”, si-a inceput discursul Bacalbasa.
El a continuat cu jigniri directe la adresa presedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, careia i-a gresit numele.
„Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran”, a spus Bacalbasa.
La acest moment, presedintele de sedinta, social-democratul Gabriel Vlase, i-a solicitat lui Bacalbasa sa incheie discursul si i-a cerut repetat sa plece la locul sau, in sala.
Parlamentarii USR au parasit sala, in semn de protest fata de limbajul folosit de deputatul PSD Nicolae Bacalbasa fata de presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.
"Am decis cu totii sa iesim din sala pentru a protesta fata de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am vazut din partea unui barbat la adresa unei femei, mai intai, dupa care am vazut o replica intr-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem ca asta este limbajul pe care il asteapta cetatenii de la Parlamentul Romaniei. Credem ca protestul nostru o sa ajute la normalizarea situatiei din Parlament", a declarat liderul USR, Nicusor Dan, anuntand ca va cere "sanctiuni".
"Codul de conduita este o obligatie pe care Romania si-a asumat-o pentru MCV. Putem sa avem oricate coduri daca nu avem sanctiuni in el. E vorba ca de multe ori in plenul Parlamentului (...) au fost atacuri nedemne la persoane, de multe ori la femei si lucrul acesta nu trebuie sa se mai intample", a mai spus Dan.
De asemenea, parlamentarii din sala au vociferat si au batut cu palmele in pupitre.
„Da cu <labele>, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa ...votezi”, a spus Bacalbasa, de la tribuna Parlamentului, facand totodata un gest obscen cu mana dreapta ridicata in sus si penduland antebratul. In acest moment, presedintele de sedinta i-a inchis microfonul lui Bacalbasa.
Deputatul PMP Corneliu Bichinet a solicitat un drept la replica, pe care l-a utilizat pentru a folosi, la randul sau, cuvinte triviale si a-l jigni pe antevorbitorul sau.
„Ati trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta”, i s-a adresat acesta lui Bacalbasa. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.011045 (s)