Laptele auriu este o bautura sanatoasa, ideal a fi bauta in special seara. Principalul ingredient este turmericul, care, in combinatie cu piperul negru, are beneficii remarcabile. Aceasta bautura are urmatoarele avantaje:
– proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice si analgezice;
– intareste sistemul imunitar
– anti cancerigen;
– ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului;
– imbunatateste sanatatea digestiva;
– regleaza metabolismul si greutatea corporala;
– pentru presiune arteriala ridicata;
– pentru memorie si creier;
– pentru diverse afectiuni ale pielii;
– pentru afectiuni neurologice;
– reduce trigliceridele.
Laptele auriu se prepara astfel:
Pasul 1 – Pasta de turmeric
Ingrediente:
- 1/4 cana de pudra de turmeric
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 cana apa filtrata
Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca bine. Se da focul la mediu si se amesteca continuu, pana cand amestecul devine ca o pasta groasa. Nu dureaza mult, asa ca nu trebuie sa-l lasati pe foc. Lasati amestecul sa se raceasca, apoi pastrati-l intr-un borcan in frigider.
Pasul 2 – Laptele auriu
Ingrediente:
- 1 cana de lapte de migdale (sau lapte de canepa ori de cocos)
- 1 lingurita de ulei de cocos
- 1/4 (sau mai mult) pasta de turmeric
- miere cruda
Amesteca ingredientele pe foc, mai putin mierea. Lasa focul la mediu. Pe masura ce se incalzeste bautura, amesteca continuu si nu lasa sa dea in fiert. La final, dupa ce se mai raceste, adauga miere dupa gust. (sursa: viataverdeviu.ro)
Comentarii (0)