News Flash:

Lia Olguta Vasilescu, ANUNT DE ULTIMA ORA pentru romani

30 Septembrie 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
Biografie Lia Olguta Vasilescu ministrul Muncii
Radu Tudor a dezvaluit, la Antena 3, motivele pentru care romanii care au credite la banci, fie in lei, fie in valuta, vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din portofel in perioada urmatoare.


In acest sens, Radu Tudor a prezentat declaratia consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, care sustine ca, incepand cu aceasta toamna, la nivel global, se remarca tendinte noi pe piata dobanzilor, a inflatiei si a preturilor.


In ceea ce priveste evolutia ascendenta a dobanzilor, acesta sustine ca ea ar putea fi generata de incheierea epocii dobanzilor joase. 


"Suntem in 2017, septembrie. Ne uitam cum a evoluat ROBOR-ul de-a lungul acestei luni incepand de la 1 septembrie si pana astazi, 29. O sa vedem ca s-a plecat de jos, in sensul ca ratele au fost zile intregi in aceasta luna sub 1%. Exact la jumatatea lunii, in 15 septembrie, s-a tras linie, a fost marcat atingerea nivelului de 1% si apoi ROBOR-ul (la trei luni n.r.) a inceput sa creasca accelerat. De la 1% la 1,04%, apoi la 1,05%, 1,06%, la 1,11%, 1,14%, 1,25%, 1,46%, 1,58%, astazi. In general la noi, cand se produc astfel de cresteri, se produce o agitatie. Sunt voci care spun imediat iata sunt cresteri mari, ROBOR-ul va determina o reasezare a dobanzilor la creditele in derulare, oamenii vor plati mai mult, cei care au credite si asa mai departe. Fara sa intelegem exact ce se intampla s-ar putea ca in fata acestor voci zgomotoase sa intervina un soi de ingrijorare, dar ia sa vedem ce se intampla in realitate. In primul rand, pe toata planeta, din America pana in Japonia sunt tendinte care arata ca epoca dobanzilor joase, unele foarte joase, la nivelul zero, se cam incheie", a explicat Lia Olguta Vasilescu


"In aceste conditii sunt foarte multi actori ai pietei care se straduiesc sa nu fie prinsi descoperiti, la niveluri mai joase decat cele care vor fi atinse si atunci incearca o repozitionare pe piata. Aceasta pe de o parte. Pe de alta parte, toamna insasi este un anotimp al cresterilor: cresc preturile, cresc dobanzi, cresc ratele pietei valutare. Acesta se intampla toamna de toamna si toamna aceasta nu face exceptie. In aceste conditii este normal sa vedem ca iata ROBOR-ul a urcat, dar nu foarte mult", a afirmat Vasilescu.

radu tudor romanii credite banci vasilescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1083 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004499 (s)