News Flash:

Leul s-a apreciat usor in raport cu EURO

6 Februarie 2017
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
leu euro1
Leul s-a intarit, luni, fata de euro si moneda americana in prima zi dupa ce Guvernul a anuntat ca abroga ordonanta care a scos romanii in strada. Claudiu Cazacu, analistul-sef al XTB Romania spune ca situatia macroeconomica, dar si conjunctura favorabila sunt cauzele care au sustinut leul.
Cursul valutar anuntat luni de BNR indica o crestere a monedei nationale fata de principalele valute. Astfel, un euro a fost cotat la 4,5095 lei, iar moneda americana la 4,1994 lei.
“Piata valutara a avut o abordare mai relaxata incepand chiar cu ultimele zile ale saptamanii trecute, de la sesiunea de joi si vineri. Fata de acele momente, leul a mai castigat astazi teren. Insa nu este o miscare foarte puternica. Acest lucru inseamna, de fapt, ca pietele considera ca avantajele pozitionarii macro a Romaniei sunt de natura a diminua efectele negative ale instabilitatii. Altfel spus, pietele au tinut cont de perspectivele macro, pentru ca pozitia noastra in regiune, dar si la nivelul UE, era buna anul trecut .
Premisele anul acesta sunt optimiste, de crestere economica consistenta, in ciuda unui buget prea optimist. Punand in balanta cu preocuparile din plan politic, ele nu au speriat capitalul straini si nici pe cel autohton astfel incat sa duca la o depreciere accentuata a leului si la fluctuatii de dobanzi, cu exceptia situatiei de la jumatatea saptamanii trecute cand am avut un efect intens, dar de scurta durata. Asta nu ar inseamna ca avem un cec in alb din partea pietelor globale fiindca aceasta situatie se leaga si de o conjunctura in care bursele externe au o tenta optimista. Iar bursele din Statele Unite sunt la maxime istorice”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Claudiu Cazacu, analistul-sef al XTB Romania.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005111 (s)