News Flash:

Legea salarizarii unitare, trimisa de Senat pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ si CES

2 Mai 2017
855 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Proiectul legii salarizarii unitare a fost trimis, marti, de catre Biroul permanent al Senatului, pentru avize, la Guvern, Consiliul Economic, Consiliul Legislativ si la alte institutii, termenul solicitat pentru elaborarea acestora fiind de o saptamana.
"Ca orice proiect de lege, inainte de a fi trimis la comisii, are nevoie de punctele de vedere ale Guvernului, Consiliului Economic si Social, Consiliului Legislativ. Si nu numai acestea. Sunt mai multe avize de care are nevoie. Termenul in general este de 30 de zile. Noi am solicitat azi de acolo de unde avem nevoie de aviz, in 7 zile sa primim raspunsul. In mod normal, saptamana viitoare vom avea aceste avize, dupa care ne vom intalni in sedinta de Birou permanent si vom trimite catre avizare si raport catre comisiile Senatului. E clar ca avem nevoie ca toti colegii sa parcurga in liniste textul legii si sa aduca amendamente, dar sigur ca este un termen asumat de PSD si ALDE ca pana la inceputul semestrului al doilea sa fie legea adoptata", a afirmat vicepresedintele Senatului Claudiu Manda, dupa sedinta Biroului permanent.
El sustine ca termenul de adoptare a acestui act normativ in Senat, avansat de PSD, pana la sfarsitul lunii mai va fi respectat.
Proiectul legii salarizarii unitare a fost inregistrat la inceputul saptamanii trecute la Senat, el fiind semnat de 205 parlamentari PSD si ALDE.
Senatul este prima Camera legislativa sesizata cu acest proiect, care a fost depus de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004799 (s)