In tratamentul racelii si gripei, ca, de altfel, în tratamentul oricarei boli, trebuie sa acordati o mare atentie alimentatiei. Corpul îsi structureaza permanent tesuturile pe baza a ceea ce primeste din hrana si de aceea este recomandat sa-i oferiti doar alimente sanatoase, proaspete, multe cruditati, în concordanta cu tipul dumneavoastra constitutional.
In nici un caz nu alergati la dulapiorul cu medicamente. Eliminarea doar a simptomelor bolii, si nu a bolii însesi, determina oprirea procesului de curatire a focarului care întretine boala, dar organismul ramane bolnav, daca sunt mentinute obiceiurile nesanatoase.
De exemplu, oprirea brutala a febrei si a transpiratiei (care sunt modalitati naturale de eliminare a toxinelor), prin medicamente antifebrile si antiinflamatoare, duce la acumularea toxinelor în sange, atragand dupa sine un întreg cortegiu de boli si suferinte.
De asemenea, abuzul de antibiotice duce la intoxicatii, iar intoxicatiile, prin focarele pe care le genereaza si prin slabirea sistemului imunitar, duc la infectii si mai grave si cu microorganisme mai rezistente. Scaderea capacitatii de aparare a organismului este o expresie directa a acestor medicamente.
Vindecarea autentica se adreseaza cauzelor profunde ale bolii, iar medicina naturala este aceea care foloseste metode ce stimuleaza procesele naturale, fiziologice de vindecare. Aperitiv din ghimbir
Ghimbirul e indicat în cazurile de raceala si gripa, datorita actiunii lui antifebrile si antiinflamatoare. Iata reteta pentru un aperitiv din ghimbir: se amesteca o radacina de ghimbir proaspat rasa, sucul de la o lamaie si 2-3 linguri de miere. Se ia o lingurita, de 3 ori pe zi, dupa masa sau în timpul mesei. Preparatul se pastreaza la rece, într-un borcan închis, timp de 7-10 zile.
Consumati legume picante
Legumele picante, precum ceapa, usturoiul, hreanul sau ridichea neagra, contin uleiuri volatile care actioneaza ca un antibiotic natural. Imbunatatesc digestia si circulatia sangelui. Daca printre simptomele de raceala se numara si febra, beti ceaiuri de musetel, coada soricelului, soc sau ghimbir. Scad febra, prin gustul lor amar si prin stimularea transpiratiei.
Ceai de nuca si ceapa
Se pun la fiert 4 nuci sparte, cu tot cu coaja, si o ceapa mare taiata în patru bucati, de asemenea cu coaja. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se bea potrivit de cald, cu înghitituri mici, îndulcit cu miere. Este indicat în cazurile de tuse uscata iritativa, tuse convulsiva, laringita, traheita sau bronsita.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009603 (s)
Comentarii (0)