News Flash:

Banicioiu: Medicii care vor lucra in comunitati izolate vor primi sporuri intre 100 si 200 la suta

30 Ianuarie 2015
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
Medicii de familie si cei din ambulatoriul de specialitate care vor lucra in comunitati izolate din mediul rural vor primi sporuri cuprinse intre 100 si 200 la suta, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, potrivit caruia demersul are scopul de a atrage doctori in zonele respective.
"Intentia noastra este sa atragem cat mai multi medici catre acele comunitati deficitare, izolate, si ma refer mai ales la mediul rural. In acest sens, avem un ordin de ministru prin care dam dreptul autoritatilor locale sa stimuleze perfomanta din spitalele proprii. De asemenea, pentru medicii care lucreaza in zone izolate, defavorizate, la sate, vrem sa le acordam sporuri de 100 la suta, chiar si 200 la suta, pentru a-i aduce in respective zone si, mai ales, pentru a-i mentine", a declarat Banicioiu, la evenimentul de lansare a Raportului pentru Sanatate, organizat de Alianta Pentru Sanatate din Romania.
Potrivit ministrului Sanatatii, propunerea legata de sporuri a venit chiar de la autoritatile locale din astfel de zone.
"Sunt medici care, altfel, nu ar fi stimulati sa mearga in zonele respective. (...) Au fost discutii destul de multe pentru acest subiect si, practic, de la 1 aprilie va putea fi in vigoare. Este vorba in functie de contractul pe care (medicii - n.r.) il vor semna cu casa de asigurari si la aceasta se adauga sporuri", a mai spus Nicolae Banicioiu.
Propunerea privind acordarea sporurilor este inclusa intr-un proiect de ordin comun al Ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru aprobarea criteriilor de incadrare a cabinetelor medicale/punctelor de lucru ale cabinetelor medicale din asistenta medicala primara si din ambulatoriul de specialitate pentru specialitatile clinice din mediul rural si urban pentru orasele cu un numar de pana la 10.000 de locuitori, functie de conditiile in care se desfasoara activitatea.
Ministrul Sanatatii a dat ca exemplu o comunitate din Timis in care era nevoie de un oftalmolog. "Autoritatile locale au amenajat cateva apartamente. Unul l-au oferit oftalmologului, iar acesta a acceptat sa lucreze acolo. La fel si cu un cardiolog", a spus Banicioiu.

banicioiu imis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006976 (s)