News Flash:

LEAC UIMITOR! Ce se intampla daca bei ceai de seminte de pepene rosu

14 Februarie 2017
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai seminte
Pepenele rosu este absolut delicios, mai ales pe timpul verii! Pe de alta parte, aproape toti aruncam semintele, si sunt putini cei care le consuma.
Insa, adevarul este ca acestea sunt pline de substante cu numeroase beneficii pentru sanatate! Imediat ce le veti afla, va garantam ca nu vor mai ajunge la gunoi! Si anume, semintele de pepene rosu sunt extrem de utile pentru imbunatatirea functiei sistemului digestiv.
Cand consumati seminte de pepene rosu, ele trec prin sistemul digestiv si imediat imbunatatesc functia de digestie. Insa, pentru a va bucura de aceste efecte trebuie mai intai prajite sau macinate. Sunt foarte bogate in nutrieni esentiali, si fibre, care promoveaza digestia, se lupta cu inflamatia, trateaza parazitii intestinali.
In plus, aceste seminte au efect diuretic, asa ca un ceai facut din seminte de pepene rosu este extrem de util pentru probleme ale sistemului urinar si pentru pietrele la rinichi.
De asemenea, aceste seminte sunt bogate in compusul numit citrulina, un complex organic cu proprietati antioxidante puternice. Asadar, este extrem de util in prevenirea a diferite afectiuni de sanatate.

CEAI DE SEMINTE DE PEPENE ROSU
Se iau 4 linguri de seminte proaspete. Se fierb in 2 litri de apa timp de 15 minute.
Se bea ceaiul timp de 2 zile, cu pauza o zi dupa. Se poate repeta timp de mai multe saptamani.
Pepene rosu – beneficii pentru sanatate
 Fiecare 100 de grame din acest fruct al ingerilor contine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahar, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacina, tiamina, vitamina B6, B12, acid pantotenic si numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.
Publicitate
In afara de aceste beneficii nutritionale incontestabile, cercetarile realizate in ultima decada au scos la iveala numeroase efecte benefice ale consumului de pepene rosu asupra sanatatii.
Astfel, continutul extrem de scazut de grasimi si colesterol si nivelul crescut de antioxidanti (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nadejde in lupta cu radicalii liberi, protejand astfel vasele de sange si impiedicand ingrosarea peretilor arteriali.
Aceiasi antioxidanti, impreuna cu vitaminele continute de pepene joaca un rol activ in prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de san, colorectal, de prostata, de plamani sau cel de col uterin. Un studiu realizat in  China in 2009 arata ca femeile care consuma frecvent pepene rosu au mai putine riscuri de a se imbolnavi de cancer mamar, datorita antioxidantilor si compusilor care distrug celulele canceroase.

pepenele rosu semintele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006143 (s)