News Flash:

Lansare de carte in Sinagoga Zion din Oradea

4 Noiembrie 2016
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
Sinagoga Zion
Povestea vietii celor sapte pitici din familia de evrei Ovitz a fost evocata joi seara, in Sinagoga Zion din Oradea, cu ocazia lansarii cartii ''In inimile noastre eram niste uriasi'' de Yehuda Koren si Eilat Negev si proiectiei filmului regizorului Warwick Davis - ''Cei sapte pitici de la Auschwitz''. 
''Cartea aceasta are mai multe mesaje. Primul este istoric, unul universal si altul spiritual'', a declarat, pentru AGERPRES, Peninah Zilberman, presedinta Fundatiei 'Tarbut' (Cultura, tr.), din Sighet. 
Potrivit acesteia, in primul rand, cartea este extrem de importanta azi, in anul 2016, pentru ca ''sa stie cu totii ce s-a intamplat, cum au fost evreii deportati in mai 1944, unde au ajuns'', povestea Holocaustului regasindu-se in povestea vietii familiei Ovitz. 
Al doilea mesaj se refera la modul in care a reactionat un parinte, in special o mama, care dupa doi baieti aproape normali ca marime, a nascut doi baieti si cinci fetite mici. 
''Ar fi putut fi un dezastru, dar mama lor a remarcat ca acesti copii canta toata ziua, joaca intre ei, scriu poezii, le place sa se fardeze, sa se imbrace frumos. Si-a spus: Stai nitel, hai sa intoarcem negativul in pozitiv! Vom numi trupa Liliput! Mesajul este ca poti sa transformi ceva foarte negativ intr-un lucru extrem de pozitiv. Si, nu in cele din urma, omul, intotdeauna, trebuie sa aprecieze ce i-a dat Dumnezeu cand s-a nascut, dar si ce face cu ce a primit. Ei de la bun inceput au gandit mare. Ei nu au fost actori sa lucreze pentru circuri, cum era intre cele doua razboaie, ei s-au facut sefii lor si au ajuns peste tot in Europa. Au ajuns extrem de bogati'', a precizat Peninah Zilberman. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005710 (s)