News Flash:

La Timisoara debuteaza Festivalul Plai

9 Septembrie 2017
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
plai 640x426
Festivalul Plai, recunoscut in plan international ca fiind un spatiu al multiculturalitatii, va incepe vineri seara la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, cu o atmosfera incendiara, oferita de artistii de la Dom La Nena si Gentleman, conform organizatorilor. 
La festivalul aflat la a XII-a editie, timp de trei zile (8-10 septembrie) publicul va avea parte de concerte world music, jazz si fusion, after-party-uri, ateliere interactive, evenimente sportive, spectacole de teatru si multe surprize. Sunt pregatite si locuri de joaca pentru copii, zone special amenajate pentru ralaxare si lectura, dar si de vizionare de filme, la Casa Filmelor. 
Sambata vor evolua cei de la Dom La Nena, Mokoomba si Tamikrest, iar seara de duminica le apartine celor de la Dom La Nena, Bombino si Tony Allen, dupa care va urma un after party. 
Dupa miezul noptii, pana spre zori, in primele doua seri vor intretine atmosfera DJ Bibanu, Benny Page, Ed Rush, Dr. Dan, Royksopp, DJ Angel, iar sambata si duminica va avea loc cate un ''matineu'', oferit de Octopus Tarot Labyrinth. 
Festivalul Plai se desfasoara in fiecare an, in luna septembrie, la Muzeul Satului Banatean, potecile acestuia fiind transformate in alei culturale, artistice si mestesugaresti, pe care se desfasoara activitati de invatare interculturala, prin intermediul picturii, sculpturii, arhitecturii, gravurii, fotografiei, teatrului, filmului, literaturii, muzicii. 
Trecut si pe agenda evenimentelor Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, festivalul isi propune sa promoveze dialogul intercultural intr-un mediu multicultural si artistic si se bazeaza pe munca de voluntariat, fiind catalogat international drept cel mai bun proiect romanesc intercultural de voluntariat. 
Evenimentul este organizat de voluntarii Centrului Cultural Plai din Timisoara, in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara prin Casa de Cultura a orasului. 
Festivalul Plai a fost castigator al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 - cel mai bun proiect multicultural din Romania, trofeul fiind inmanat de catre Hans-Gert Pottering si Angela Merkel. De asemenea, a castigat Premiului I al Galei Societatii Civile 2009 la sectiunea "Arta si cultura" si Premiului I al Galei Societatii Civile 2017 pentru proiectul AMBASADA la sectiunea "Dezvoltare economica si sociala". AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006329 (s)