News Flash:

POLUARE MAJORA in Cluj. Depasiri de 750 de ori ale concentratiilor admise la azot amoniacal pe un parau

8 Septembrie 2017
1191 Vizualizari | 1 Comentarii
poluare
Concentratiile admise la azot amoniacal au fost depasite de 750 de ori in urma poluarii masive a unui parau din zona alunecarilor de teren de pe fosta rampa de gunoi de la Pata Rat, judetul Cluj. Un lac cu 6.000 de metri cubi de lichid toxic s-a format in zona, iar autoritatile cer masuri urgente.
Prefectul judetului Cluj, Aurel Chereches, a declarat, vineri, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj, ca in zona fostei rampei de gunoi de la Pata Rat s-a format un lac pe o suprafata de 3 hectare cu o cantitate de circa 6.000 de mc de levigat (lichid toxic rezultat din dizolvarea deseurilor – n.r.).
”Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj cere Consiliului Judetean Cluj luarea unor masuri urgente pentru stoparea poluarii inregistrate in zona alunecarilor de teren de pe fosta rampa de gunoi de la Pata Rat. Este o situatie potential generatoare de situatii de urgenta. Sunt circa 6.000 de mc de levigat (lichid toxic rezultat din dizolvarea deseurilor – n. r.), un lac pe 3 hectare, plus o alta cantitate care se scurge pe albia paraului Zapodie, secata momentan. Este un fenomen de poluare masiva a acestui parau, cu impact asupra mediului si sanatatii populatiei. Analizele de laborator au inregistrat depasiri ale unor substante toxice care sunt foarte periculoase pentru mediu si sanatatea populatiei, daca oamenii ar intra in contact cu ele”, a spus Chereches.
Potrivit acestuia, masurile care trebuie luate de CJ Cluj prevad eliminarea levigatului si efectuarea unei brese in masa deseurilor care colmateaza albia paraului Zapodie, in vederea drenarii cantitatii de levigat acumulat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

MarcinoT  | #50452
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007324 (s)