News Flash:

Tariceanu: Nu se poate ca persoanele numite la Inspectia Judiciara sa fie controlate tot de CSM, pentru ca ar fi la mana lor

8 Septembrie 2017
958 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1
Calin Popescu-Tariceanu a afirmat, joi, la Antena 3, ca CSM trebuie sa inteleaga ca nu poate fi "si jucator si arbitru" in sistemul judiciar, astfel ca persoanele numite la Inspectia Judiciara nu ar trebui controlate tot de catre cei care i-au numit, pentru ca ar fi ”la mana lor”."
Popescu-Tariceanu si-a exprimat dubiile legate de modul in care Consiliul Superior al Magistraturii si-a indeplinit menirea de a asigura independenta justitiei. ”Episodul de saptamana trecuta, sedinta CSM in care era o reglare de conturi intre Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii, cand s-a incercat decapitarea IJ in asa fel de a nu putea prezenta raportul solicitat de ministrul Justitiei pe functionarea DNA, cu judecatorii care au boicotat sedinta... E ceva de care depaseste puterea de intelegere”, a comentat presedintele Senatului.
Referindu-se la modificarile propuse de catre ministrul Tudorel Toader, Tariceanu a apreciat ca solutia intrarii Inspectiei Judiciare in subordinea Ministerului Justitiei este una de luat in calcul. ”E o chestiune simpla: nu poti in acelasi timp jucator, cum este CSM-ul, si arbitru. Nu se poate ca cei numiti in Inspectia Judiciara sa fie controlati de cei care i-au numit pentru ca sunt la mana lor”, a apreciat liderul ALDE.
De asemenea, Tariceanu a aparat propunerea crearii unei structuri speciale pentru cercetarea magistratilor. ”Cei de la DNA au sarit in sus ca de ce sa fie luata de la DNA pentru ca ei au un serviciu. Aici e tot problema evocata inainte, anume disperarea ca pierd din insturmentele de putere. Dar de ce sa fie la DNA? Toate problemele care apar in justitie cu procurorii, judecatorii sunt exclusiv de coruptie? Pot sa fie si alte situatii, alte greseli, asa ca nu se justifica ca aceasta structura sa functioneze in interiorul DNA. Ce rol sa avem pentru DNA? DNA e maciuca falfaita deasupra capului judecatorilor si procurorilor?”, a spus Calin Popescu-Tariceanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006899 (s)