News Flash:

O veste bună pentru viitorii șoferi

Tinerii din medii defavorizate din vestul țării pot obține finanțare pentru plata școlii de șoferi

2 Ianuarie 2024
137 Vizualizari | 0 Comentarii

Programul Permis pentru Viitor, aflat la a 9-a ediție, oferă oportunitatea tinerilor din medii defavorizate din vestul țării de a primi finanțare pentru a acoperi costurile școlii de șoferi. Acest program se adresează tinerilor pentru care obținerea permisului de conducere reprezintă o condiție sau un avantaj în găsirea unui loc de muncă, precum și în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Eligibilitatea pentru finanțare se aplică tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, provenind din medii defavorizate, care doresc să obțină permisul de conducere pentru categoriile B, C sau D. Acesta include și permise pentru conducerea de tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Programul acoperă cheltuielile asociate școlii de șoferi, precum și alte costuri conexe.

„Programul este organizat, începând din 2015, de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. În decursul celor opt ani de existență a programului, 337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diferite categorii de permise de conducere, 169 au finalizat cu succes aceste cursuri, iar alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen”, a declarat fundația.

Programul funcționează pe baza unui concurs de proiecte, iar tinerii interesați au posibilitatea să se înscrie online sau să trimită proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024. Formularul de înscriere și detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul Fundației Pentru Comunitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006219 (s)