News Flash:

La Targul de Craciun din Timisoara se intra cu certificat verde. Casa de Cultura inchiriaza cu 10.000 de euro un brad artificial, din Resita

25 Noiembrie 2021
392 Vizualizari | 0 Comentarii
Craciun

Targul de Craciun din Timisoara, desfasurat in pandemie, va fi ingradit. Casa de Cultura si Primaria Timisoara au decis ca accesul va fi permis doar celor care au certificat verde. Zona din fata Operei si parcarea Modex, dar si Piata Libertatii vor fi ingradite, iar la mancare se va intra liber, dar vanzatorii vor cere dovada vaccinarii sau a trecerii prin boala. Bradul e adus de o firma din Resita si costa 10.000 de euro.
 
 
Mai sunt doar cateva zile pana la deschiderea Targului de Craciun din Timisoara, iar organizatorii au stabilit in sfarsit cum va fi permis accesul in zonele in care vor fi amplasate casutele cu tot felul de produse. S-a decis si suplimentarea numarului de casute, de la 50 la 60.

Targul de Craciun va avea loc in perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, in Piata Victoriei, in Piata Libertatii, pe str. Marasesti, pe str. Victor Vlad Delamarina si in parcarea Modex. In fata Operei Romane va exista un patinoar, iar in parcarea de la Modex a fost anuntat un mic parc de distractii, in timp ce zona cu mancare se va intinde pe cele doua strazi pietonale. Casute mai multe vor fi in Piata Libertatii, au transmis pana acum organizatorii.

„In ceea ce priveste accesul, au fost definite trei zone: zona patinoarului + zona Modex, Piata Libertatii si zona de alimentatie publica. Primele doua vor fi delimitate si accesul se va face pe baza de certificat verde. In cea de-a treia, scanarea certificatelor se va face de catre comercianti, care vor functiona pe modelul teraselor/restaurantelor cu servire afara”, ne-a declarat Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultura Timisoara.

Bradul costa 10.000 de euro si vine din Resita
Reprezentantii institutiei din subordinea primariei au vrut sa aduca un brad artificial din Olanda, pe care sa-l amplaseze in Piata Libertatii.

„Bradul va fi in Piata Libertatii, pentru ca nu este loc in Piata Victoriei. Bradul vine din Olanda, este un brad artificial. El a fost gandit a fi din luminite, pe un schelet metalic. Locul unde se poate el ancora in Piata Operei este foarte aproape de patinoar. Nu merge pe schelet metalic. Va fi un brad artificial”, ne spunea Mingasson in urma cu o saptamana.

Directorul Casei de Cultura n-a vrut sa dezvaluie prea multe despre pomul de Craciun, primul brad artificial pe care il va avea Timisoara de Craciun. Casa de Cultura a ajuns pana la urma sa inchirieze bradul, chiar miercuri, 24 noiembrie.

La ora 10.30, Casa de Cultura a cumparat, pe SEAP, servicii de inchiriere „brad decorativ 10 metri”, cu 52.525 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 10.600 euro. De la aceeasi firma, MIBIGO Trading din Resita, s-au cumparat, tot miercuri, un „pachet globuri decor” la suma de 29.051 lei cu TVA, adica aproape 5.900 de euro, dar si un „pachet servicii decor sarbatori de iarna” cu 22.474 lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 4.500 de euro.

Bugetul targului este de 200.000 de lei, putin peste 40.000 de euro, iar aproape jumatate din bani s-au dus pe cupola care a fost amplasata si anii trecuti in Piata Victoriei. Pregatirile au inceput deja.

Timisorenii vor gasi in centrul orasului produse alimentare de tip fast-food, preparate traditionale, inclusiv la food truck-uri, dulciuri, produse alimentare ambalate, ciocolata calda, cafea, vin fiert, produse handmade, dar si produse naturiste si de ingrijire personala, precum si decoratiuni de Craciun.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006002 (s)