News Flash:

Operație salvatoare la Timișoara

La Spitalul Recordis din Timișoara a avut loc prima operație pe cord deschis

4 Martie 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii


La Spitalul Recordis din Timișoara a avut loc prima operație pe cord deschis realizată în singurul spital privat de chirurgie cardiovasculară și cardiologie din vestul țării. Intervenția a fost coordonată de medicul Adrian Ursulescu, director adjunct al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Robert Bosch din Stuttgart.

Operația chirurgicală a constat în înlocuirea valvei aortice la o pacientă în vârstă de 75 de ani, diagnosticată cu stenoză. Deși operația este una clasică, a fost considerată deosebit de riscantă din cauza vârstei înaintate a pacientei și a comorbidităților asociate.

Stenoza aortică este o afecțiune în care valva aortică se îngustează și limitează fluxul de sânge de la inimă către corp prin artera aortă. Această îngustare poate cauza simptome severe de insuficiență cardiacă, punând în pericol viața pacientului. În timpul intervenției chirurgicale, valva aortică a fost înlocuită cu una artificială, protetică.

„Pentru pacientă, intervenția chirurgicală a însemnat ultima șansa, ultima alternativă în ceea ce privește tratamentul bolii de care suferea. Femeia în vârsta de 75 de ani a necesitat o pregătire preoperatorie deosebit de complexă, pentru a minimiza riscurile și pentru a asigura succesul operației. Intervenția chirurgicală a durat aproape 4 ore.

În timpul operației s-a lucrat cu o pompă de circulație extracorporeala prin care funcțiile inimii au fost preluate de acest dispozitiv.

Vreau să mulțumesc întregii echipe care a participat la acesta operație și care a colaborat foarte bine în timpul intervenției chirurgicale”, declară dr. Adrian Ursulescu, medic primar chirurgie cardiacă.

Operația chirurgicală a avut loc într-o sală de operații hibridă, unde echipamentul medical este adaptat pentru a permite atât intervenții chirurgicale deschise, precum bypass-ul coronarian sau înlocuirea valvulară, cât și proceduri minim invazive, cum ar fi angioplastia coronariană sau implantarea stenturilor.

„Imediat după intervenția pe cord deschis, pacienta a fost transferată în salonul de Terapie Intensivă, situat lângă sala de operații, iar apoi pe secția de recuperare.Trebuie să spun că accesul direct din salonul ATI în sala de intervenții chirurgicale este deosebit de important pentru a reduce timpii de reacție în cazul apariției unei complicații”, a precizat dr. Adrian Ursulescu.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006235 (s)