News Flash:

Invitație la o expoziţie temporară deosebită

La Muzeul de Istorie şi Etnografie din Lugoj poate fi vizitată expoziția de arme de foc

7 Decembrie 2023
135 Vizualizari | 0 Comentarii

La Muzeul de Istorie și Etnografie din Lugoj este deschisă o expoziție de arme de foc din colecția muzeului. Aceasta este organizată tematic și prezintă o gamă variată de armament din colecție, oferind publicului o incursiune documentată în lumea armelor.

Muzeograful Răzvan Ioan Pinca a precizat că cea mai veche armă expusă este o pușcă cu fitil, datată undeva în prima jumătate a secolului al XVII-lea. Această armă are un sistem mecanic de declanșare, oferind luptătorilor o mai mare mobilitate.

Expoziția cuprinde și alte tipuri de arme, precum "pușca cu cremene și rotiță" și "pușca cu cremene", care au înlocuit treptat puștile cu fitil. Dezvoltarea științei și tehnicii la sfârșitul secolului al XVIII-lea a adus inovații, inclusiv utilizarea fulminatului de mercur pentru aprinderea încărcăturilor de pulbere. Acest principiu a condus la apariția "armelor cu percuție", cum ar fi pușca cu capsă.

Expoziția prezintă și armele utilizate între a doua jumătate a secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, inclusiv diverse tipuri de puști, carabine și pistoale. Printre exponate se numără arme precum Springfield 1861, Werndl–Holub M1867, Dreyse model 1841, puști pneumatice germane și diverse modele de carabine.

Muzeul oferă vizitatorilor oportunitatea de a admira aceste artefacte istorice și de a înțelege evoluția armelor de-a lungul timpului. Expoziția este însoțită de materiale ilustrative și informative care completează prezentarea armelor expuse.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004544 (s)