News Flash:

Invitație la o expoziție de excepție!

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara găzduiește lucrări de culptură semnate de Mihai Olos și Vida Gheza

30 Noiembrie 2023
181 Vizualizari | 0 Comentarii


Muzeul Satului Bănățean din Timișoara găzduiește timp de trei luni o expoziție remarcabilă, prezentând 12 lucrări de pictură și 6 sculpturi semnate de doi artiști cunoscuți, Mihai Olos și Vida Gheza, recunoscuți la nivel național și european.

Expoziția, denumită „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții”, evidențiază modul în care tradițiile maramureșene se reflectă în creația artiștilor Școlii de pictură de la Baia Mare. Lucrările expuse ilustrează valorile estetice specifice acestei școli, care își are originile în perioada de la începutul secolului XX.

Această expoziție contribuie la promovarea și aprecierea artei plastice românești în context internațional, cu atât mai mult cu cât are loc într-un an special pentru Timișoara, care a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul este organizat de Muzeul Satului Bănățean în colaborare cu Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, sub auspiciile Consiliului Județean Timiș și ale Consiliului Județean Maramureș, având parteneriat cultural cu Muzeul Național al Țăranului Român din București. Expoziția „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții” este deschisă publicului în Sala Expozițională Pavilionară – corp B parter al Muzeului Satului Bănățean din Timișoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006995 (s)