News Flash:

Expoziție dedicată unei artiste timișorene

Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui o expoziție retrospectivă dedicată artistei Suzana Fântânariu

5 Decembrie 2023
147 Vizualizari | 0 Comentarii


Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui, în intervalul 7 decembrie 2023 - 30 mai 2024, o expoziție retrospectivă dedicată artistei Suzana Fântânariu, care locuiește și creează în Timișoara începând din 1986.

Născută la 15 septembrie 1947 în Baia, Suceava, Suzana Fântânariu se numără printre cele mai semnificative artiste contemporane din România.

Expoziția intitulată "Catharsis la o margine de lume. Suzana Fântânariu, o retrospectivă" reprezintă cel mai amplu eveniment expozițional dedicat acestei artiste, care și-a desfășurat activitatea artistică în Timișoara începând din 1986 până în prezent. Pe parcursul expoziției vor fi prezentate peste 130 de lucrări în diverse tehnici, inclusiv fotografii și materiale multimedia, acoperind perioadele cheie ale creației Suzanei Fântânariu, începând de la etapa studiilor la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca și până în prezent.

„Creația Suzanei Fântânariu se alcătuiește organic, incluziv și sistemic, asemenea straturilor succesive specifice structurilor naturii și istoriei antropologice, diversificându-se exponențial, conectându-se cu realități diverse în modalități atipice, care se transformă în potențiale direcții autonome, caracterizând un timp și un spațiu pe care îl umple de inovație și conținut”, a explicat Andreea Foanene, curatoarea expoziției.

Expoziția retrospectivă dedicată Suzanei Fântânariu va fi găzduită de Galeria Paul Neagu din Palatul Baroc din Timișoara. Deschiderea oficială a expoziției este programată pentru data de 7 decembrie, între orele 16 și 18. Intrarea la vernisajul expoziției este gratuită pentru public.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005044 (s)