News Flash:

Solidaritate în Grupul Las Vegas

29 Noiembrie 2023
196 Vizualizari | 0 Comentarii
Incendiu Timisoara5

Manuela are nevoie de ajutor după ce casa în care locuia familia sa a ars în urma unui incendiu

Un incendiu devastator a distrus, în prag de iarnă, casa și agoniseala de o viață a familiei colegei noastre Manuela Pursaga. Manuela lucrează într-una din locațiile Las Vegas din Timișoara și locuia, până de curând, în comuna Șag.

În zorii zilei, atunci când întreaga familie dormea, un scurtcircuit a aprins focul care a mistuit casa. Din fericire, vecinii au văzut incendiul și toate cele șase persoane care erau în clădire la momentul izbucnirii focului au reușit să se salveze.

Dar casa a fost distrusă de flăcări și cu greu a mai putut fi salvat ceva.

”În dimineața zilei de 9 noiembrie a strigat un vecin la poarta că iese fum din acoperiș. Bunicul a trezit-o pe mama să o întrebe dacă avem foc făcut în șemineu, iar mama a deschis ușa la pod să vadă dacă iese fum din coș și a văzut că este o flacără mare în pod. Am ieșit afară pe fugă, în pijamale, am tot reintrat în casă pentru a lua actele și ce ne-a mai trecut prin minte să luăm, am reușit să îmi salvez toate animalele de companie, au intrat și câțiva vecini pentru a scoate butelia și au luat din casă ce au apucat la mână. Au venit trei mașini de pompieri, dar deja era jumătate de acoperiș ars și căzut. Casa fiind veche, pământul din pereți și tavan s-a îmbibat cu apă și au cedat. În bucătărie s-au pus plopi de susținere a tavanului, pentru a reuși să mai salvăm din lucruri, însă în baie și într-un dormitor au căzut tavanele. Cei de la criminalistică au spus că motivul incendiului au fost niște fire de curent care au făcut scurtcircuit. S-a ajuns la concluzia că nu mai putem salva casa și s-a dărâmat complet”, povestește Manuela.

În casa din comuna timișoreană Șag locuiau Manuela, colega noastră, împreună cu părinții, cu frățiorul său în vârstă de 13 ani, dar și cu bunicii.

Bătrânii, legați de curtea în care și-au petrecut cea mai mare parte din viață, nu au vrut să o părăsească nici după ce casa le-a fost mistuită de foc, iar acum locuiesc într-o anexă. Bineînțeles, locuința provizorie nu este adăpostul potrivit în prag de iarnă, mai ales pentru doi bătrâni, dintre care unul are handicap grav, având ambele picioare amputate.

Ceilalți membri ai familiei Pursaga au fost găzduiți temporar de rude, iar faptul că nu sunt împreună într-un moment atât de greu, este cu atât mai dureros.

Din solidaritate cu tragedia prin care trece colega noastră, conducerea Grupului Las Vegas a decis să vină în ajutorul familiei Pursaga și a donat 100.000 lei pentru reconstrucția casei. 

De asemenea, colegii din Grupul Las Vegas și comunitatea în care Manuela și familia ei trăiesc s-au solidarizat și au inițiat o strângere de fonduri pentru a-i ajuta să treacă mai ușor prin acest moment de cumpănă, în prag de sărbători.

Persoanele care doresc să vină în ajutorul familiei Pursaga o pot face prin donații, în contul RO89INGB0000999911558799, titular Pursaga Manuela-Claudia.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008668 (s)