News Flash:

La Arad a inceput a XI-a editie a Targului International de Mediu - ECOMEDIU

17 Octombrie 2013
1381 Vizualizari | 0 Comentarii

Cea de-a XI-a editie a Targului international de mediu - ECOMEDIU a început, miercuri, la Complexul 'Expo Arad International', care va fi în urmatoarele trei zile punctul de întalnire a celor mai importanti lideri de piata si a expertilor în protejarea mediului înconjurator.

Evenimentul este organizat, în perioada 16-18 octombrie, de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, sub patronajul Ministerului Mediului.

'Targul ECOMEDIU din acest an reuneste peste 30 de companii, atat din tara, cat si din strainatate, expozitia fiind însotita de un program complex de conferinte si dezbateri sustinut de experti romani si internationali. Targul se adreseaza adreseaza societatilor din Uniunea Europeana cu experienta tehnologica în sectorul protectiei mediului: apa, aer, sol si din sectoarele recuperarii si reciclarii de resturi din prelucrare, precum si a deseurilor industriale si civile, pentru a se ajunge, In final, la sectorul energiilor neconventionale si regenerabile', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Gheorghe Seculici, presedintele CCIA Arad.

Potrivit acestuia, la editia din acest an e o crestere semnificativa a numarului de firme expozante si un standard ridicat al conferintelor prin participarea expertilor interni si internationali.

De asemenea, în premiera pentru Targul ECOMEDIU, se vor organiza întalniri ale clusterelor din Romania si Ungaria, brokeraje internationale pe teme de energii regenerabile, dar si seminarii prin care CCIA Arad reuneste administratii locale din partea de Vest a tarii, în scopul gasirii de solutii pentru dezvoltare locala.

'ECOMEDIU este mai mult decat un targ, este un eveniment care îsi propune sa devina un punct de reper international pentru problematicile de mediu, urmand ca rezultatele dezbaterilor sa fie aduse în atentia factorilor decizionali de la nivel regional, national si european', a mai declarat Gheorghe Seculici.

Deschiderea oficiala a targului a fost urmata de o serie de conferinte internationale, pe teme de protectia aerului, apei si a solului. Cea de-a doua zi va fi dedicata tematicii de management al deseurilor, în care vor fi cuprinse si seminariile pentru administratiile locale si brokeraj international, iar ultima zi va avea ca tematica biodiversitatea si voluntariatul. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1453 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007967 (s)