News Flash:

Tiraspolul pregateste un nou manual de "limba moldoveneasca"

27 Ianuarie 2014
1481 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Educaţiei din regiunea transnistreană pregăteşte un nou manual de "limbă moldovenească", care este elaborat de autorul dicţionarului moldo-român, Vasile Stati, scrie agenţia locală de presă Novostipmr. Potrit sursei menţionate, elaborarea manualului este pregătită de o echipă de cercetători cu sprijinul Facultăţii de Filologie a Universităţii de Stat din Transnistria. Proiectul trebuie să fie finalizat anul viitor.

"Manualul limbii moldoveneşti trebuie să fie clar, exact şi în acelaşi timpconcis. În primul rând, studiul nostru are drept scop protejarea istoriei Moldovei, limbii moldoveneşti, etnologiei moldoveneşti. Este dificil să realizăm aceste obiective, deoarece în Moldova vecină a fost lansată o campanie împotriva limbii moldoveneşti", a afirmat Vasile Stati la o întâlnire cu participanţii la proiect.

Constituţia din regiunea separatistă transnitreană recunoaşte existenţa atrei limbi: moldovenească cu grafie chirilică, rusă şi ucraineană.

Vasile Stati a provocat dezbateri aprinse în mediul academic, după ce a publicat în 2003 un dicţionar "moldo-român". Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006669 (s)