News Flash:

ISU Caras-Severin, la ora bilantului

7 Februarie 2017
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
isu
Timpul mediu de raspuns al SMURD a crescut, la nivelul judetului Caras-Severin, pe parcursul anului trecut, cu aproximativ un minut fata de anul 2015, a aratat luni, la sedinta de bilant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Semenic, inspectorul sef Cristinel Coneru. 
"Timpul mediu de raspuns al SMURD a fost de 13 minute, cu unul in plus fata de 2015, din cauza ca majoritatea interventiilor au fost in mediul rural, pe drumuri neamenajate corespunzator, dar si in zone situate la distante mari fata de subunitatile noastre. Nu peste tot sunt drumuri asfaltate, multe sunt cu gropi, iar deplasarea cu viteza poate pune in pericol viata salvatorilor. O posibila solutie ar fi constituirea de puncte de lucru, un fel de subunitati", a declarat lt. col. Cristinel Coneru. 
Cristinel Coneriu a spus ca, desi 2016 nu a fost un an usor, inclusiv din prisma deficitului de personal cu functii decizionale, eforturile institutionale s-au concentrat catre cresterea capacitatii operationale si de raspuns si catre imbunatatirea calitatii interventiilor, pentru a se ridica la nivelul asteptarilor populatiei si pentru a confirma, inca o data, gradul ridicat de incredere acordat de cetateni. 
Potrivit acestuia, timpul mediu de raspuns al SMURD a fost de 13 minute, fata de 12 minute in anul 2015, iar timpul mediu de interventie a fost de 39 de minute, fata de 37 de minute, in 2015. 
La incendii, timpul mediu de raspuns pentru serviciile profesioniste a fost de 16 minute, fata de 18, in anul 2015, iar timpul mediu de interventie a fost de 91 de minute fata de 119 minute in 2015. 
"Pe parcursul anului trecut, ISU Semenic a avut evenimente majore, inundatii, incendii de padure sau la gospodarii si locuinte. Totusi, nu au existat victime printre pompierii militari. Spre finalul anului, s-a schimbat conducerea inspectoratului din Caras-Severin si, incet-incet, noile generatii trebuie sa ia locul celor care i-au calauzit", a afirmat, la randul sau, colonelul Mihai Mirel Guta, imputernicit sef Directie Pregatire pentru Interventie si Rezilienta Comunitatilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. 
In opinia sa, exista si foarte multe lipsuri, plecand de la resursele umane, mai ales la nivelul ofiterilor. Colonelul Mihai Mirel Guta considera ca politica de resurse ar trebui directionata in asa fel incat cei care absolva studiile de specialitate sa se intoarca de unde au plecat, catre judet. 
"Voi raporta aceste lipsuri la Inspectoratul General. Am venit pregatiti, pentru moment, cu o solutie pentru autoscari, chiar daca aici cladirile nu sunt multe inalte si foarte inalte. Astfel de autospeciale nu s-au achizitionat de foarte mult timp si acolo unde s-a intamplat au fost achizitionate de autoritatile locale", a precizat Mihai Mirel Guta. 
Pentru acest an, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Semenic al judetului Caras-Severin si-a propus ca obiective, printre altele, cresterea rolului de autoritate de stat a institutiei si sporirea nivelului de securitate al cetateanului, continuarea procesului de integrare a actiunilor preventive in ansamblul global al eforturilor pentru reducerea riscului la dezastre, precum si continuarea demersurilor catre autoritatile publice locale pentru infiintarea de noi puncte de lucru, in vederea reducerii timpului de raspuns. 
De asemenea, se doreste reducerea numarului de incendii la locuinte ori gospodarii cetatenesti si de victime rezultate din acestea, reducerea obiectivelor puse in functiune fara autorizatie de securitate la incendiu si a utilizarii mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor neconforme, pregatirea populatiei si autoritatilor privind responsabilitatile si modul de actiune in situatii de urgenta si optimizarea capacitatii de autoprotectie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1905 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006899 (s)