News Flash:

Ministrul Apararii s-a intalnit cu ambasadorul SUA

27 Ianuarie 2017
986 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel les
Ministrul Apararii Nationale, Gabriel-Beniamin Les, l-a primit, vineri, pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, ocazie cu care a subliniat ca implicarea SUA este "esentiala" pentru intarirea apararii si descurajarii impotriva tuturor amenintarilor si riscurilor la adresa securitatii europene.
"Ministrul Les a prezentat prioritatile strategice ale Guvernului in domeniul apararii si securitatii, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la suta din PIB pentru aparare, si a punctat importanta pe care Romania o acorda dezvoltarii Parteneriatului Strategic cu SUA. Ministrul Apararii Nationale a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite si prezenta trupelor americane pe teritoriul national, subliniind ca implicarea SUA este esentiala pentru intarirea apararii si descurajarii impotriva tuturor amenintarilor si riscurilor la adresa securitatii europene, in mod special a celor din flancul estic al Aliantei", se precizeaza intr-un comunicat al MApN.
Potrivit sursei citate, temele abordate au privit evolutiile din mediul de securitate regional si din cel international, precum si directiile de intensificare a cooperarii in domeniul apararii, in plan bilateral si in cadrul NATO.
"Gabriel-Beniamin Les a prezentat stadiul implementarii deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia, cu accent pe realizarea prezentei inaintate a NATO pe flancul estic, insistand asupra importantei intensificarii eforturilor pentru implementarea eficienta si la termenele agreate a deciziilor din acest domeniu. In context, a fost reiterata importanta Marii Negre pentru intreaga securitate si stabilitate euro-atlantica", adauga MApN. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 42 queries | Mysql time :0.007407 (s)