News Flash:

Bine de știut!

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut joi la 6,00% pe an

5 Iulie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat pentru calcularea costului creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a înregistrat o scădere la 6,00% pe an în şedinţa de joi, față de nivelul anterior de 6,01% pe an, conform informațiilor furnizate de Banca Naţională a României (BNR). La începutul anului, ROBOR la trei luni se situa la 6,21%, iar pe 3 ianuarie 2023 atinsese 7,56%.

În același timp, indicele ROBOR la șase luni, relevant pentru dobânzile creditelor ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a rămas stabil la 6,04% pe an, în timp ce ROBOR la 12 luni a înregistrat o ușoară scădere la 6,04%, față de 6,05% în sesiunea precedentă.

În altă ordine de idei, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a efectuat o vizită la Almarai, una dintre cele mai mari și importante companii din Orientul Mijlociu, situată în Arabia Saudită. Compania deține ferme de vaci pentru lapte și unități de procesare, fiind cunoscută pentru producția sa de 1,5 miliarde de litri de lapte anual. Almarai este considerată cea mai mare companie de lactate integrată vertical din lume.

În Europa, CFR Călători anunță reduceri de 20% pentru cei care achiziționează abonamente Interrail Global Pass sau One Country Pass în perioada 4 - 18 iulie. Aceste abonamente sunt valabile începând din 1 septembrie și se adresează categoriilor de călători Adult, Senior, Tânăr și Copil, indiferent de clasa de călătorie (clasa 1 sau 2). Reducerile se aplică pentru variantele flexibile ale Interrail Global Pass, care includ opțiuni de valabilitate pe parcursul unei luni sau a mai multor luni continuu, oferind astfel oportunități diverse de explorare a Europei cu trenul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)