News Flash:

ONU a anunțat

India va depăși China și va deveni cea mai populată țară din lume până la sfârșitul acestei săptămâni

25 Aprilie 2023
392 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit BBC, Organizația Națiunilor Unite a anunțat că India va depăși China și va deveni cea mai populată țară din lume până la sfârșitul acestei săptămâni. Conform noilor informații, populația Indiei va ajunge la 1.425.775.850 de persoane până la sfârșitul lunii aprilie. Săptămâna trecută, un alt organism al ONU a prezis că India va depăși China până la jumătatea acestui an. În ultimii 70 de ani, națiunile asiatice au reprezentat mai mult de o treime din populația globală.

„China va ceda în curând statutul său de lungă durată de cea mai populată țară din lume”, a transmis Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU (DESA).

 În conformitate cu estimările Organizației Națiunilor Unite pentru Populație, săptămâna trecută, până la mijlocul anului 2023, India va avea o populație cu 2,9 milioane de persoane mai mare decât China.

Rata de natalitate a Chinei a scăzut în ultima perioadă, iar populația sa a scăzut pentru prima dată din 1961. Potrivit Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale ale Națiunilor Unite, populația Chinei ar putea scădea sub 1 miliard de locuitori până la sfârșitul secolului. În schimb, se așteaptă ca populația Indiei să continue să crească în următoarele decenii.

În noiembrie anul trecut, populația lumii a depășit 8 miliarde de persoane, însă rata de creștere este mai lentă decât în trecut, ajungând la cel mai redus nivel din 1950.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004943 (s)