News Flash:

Incidente intre protestatari si jandarmi, in Capitala. Patru persoane au ajuns la spital

2 Februarie 2017
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
proteste incidente
Unii dintre protestatarii din Piata Victoriei au aruncat, miercuri seara, cu petarde si torte catre jandarmi, oamenii legii folosind gaze lacrimogene si ridicand gardul in zona. Jandarmii au indemnat oamenii sa plece din Piata Victoriei. La protestul de miercuri seara au fost prezenti peste 100.000 de oameni.
UPDATE 01.05
SRI: Informatiile privind intentiile de deturnare a protestului, transmise institutiilor abilitate
Datele cu privire la intentiile de deturnare a protestului din Capitala au fost transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina, potrivit SRI, care a precizat ca "nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras", dar daca se obtin date, acestea sunt transmise.
"Pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale. SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala", mai precizeaza SRI in comunicatul de presa.
Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase, intr-o interventie la Romania TV, ca nu a primit informari de la servicii ca la miting vor exista provocari.
"Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate masurile", a declarat Carmen Dan.
UPDATE 00.43
Bilant provizoriu al Jandarmeriei Capitalei: 20 de retineri dupa incidentele din Piata Victoriei, 20 de retineri au fost efectuate dupa incidentele de la protestul din Piata Victoriei, acesta fiind un bilant provizoriu, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.
Jandarmii care au intervenit la protestul din Piata Victoriei, miercuri seara, au retinut, pana la ora transmiterii stirii, 20 de persoane, pe care le-au condus la sectia de Politie, a anuntat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.
"Inca nu se stie daca erau ultrasi, se vor face verificari si daca va reiesi ca apartineau unor galerii ale echiipelor de fotbal, se va face public", 
UPDATE 00.32
O postare a lui Marius Militaru (Jandarmeria Romana) arata ce se afla asupra incitatorilor: cocktail molotov si materiale pirotehnice.
Update 00.09
Cateva sute de persoane se mai afla in strada. Pana la aceasta ora nu a fost retinuta nicio persoana. Mai multe persoane ramase in piata arunca cu obiecte in directia jandarmilor
Mai multi protestatari, despre care se spune ca sunt reprezentanti ai galeriilor de fotbal, au aruncat cu pietre, petarde, torte si alte obiecte contondente catre jandami, acestia ripostand cu gaze lacrimogene.
Update 23.55
Patru persoane, doi jandarmi si doi protestatari, au fost transportati, miercuri seara, la spital dupa ce au fost loviti in timpul incidentelor din Piata Victoriei, a anuntat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.
“Patru persoane sunt in spital. Doi sunt jandarmi, doi sunt protestatari, niciunul nu este in stare grava. Se poate schimba situatia si sa apara si alti oameni care sa aiba nevoie de ingrijiri. Un jandarm a fost lovit cu obiecte contondente, o persoana a fost ranita cu o petarda, alteia i s-a facut rau din cauza gazelor”, a declarat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.
Update 23.49
Ministrul de Interne: Rog cetatenii care manifesta pasnic sa se distanteze de agitatori
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis, pe Facebook, un apel la calm, rugand manifestantii din Piata Victoriei sa se distanteze de grupurile care folosesc materiale pirotehnice si arunca cu obiecte contondente inspre jandarmi.
"Fac apel la calm si la respectarea indicatiilor fortelor de ordine prezente in Piata Victoriei! Rog insistent cetatenii care manifesta pasnic sa se distanteze de grupurile de persoane care folosesc materiale pirotehnice si arunca cu obiecte contondente in directia jandarmilor, astfel incat sa nu fie ingreunata interventia fortelor de ordine pentru restabilirea ordinii!", a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.
Un jandarm a fost transportat, miercuri seara, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca dupa ce a fost lovit cu pietre de protestatari, a precizat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.
Jandarmul a fost dus de urgenta de un echipaj SMURD la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca dupa ce a fost lovit cu pietre de catre protestatari.
Acesta este constient, urmand a fi supus mai multor investigatii medicale, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.
Tot la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca a fost transportat sii un manifestant, care a fost lovit in zona capului cu o petarda. Si acesta este constient si va fi supus mai multor analize medicale.
Update 22.41
Cativa protestatarii incitatori din Piata Victoriei au aruncat, miercuri seara, cu petarde si torte catre jandarmi, oamenii legii folosind gaze lacrimogene si ridicand gardul in zona.
“Au fost executate violente asupra fortelor de ordine, mesajul pe care il transmit si pentru cei care sunt in piata este ca toate persoanele sa paraseasca Piata Victoriei. Vom folosi materialele din dotare. Pentru siguranta lor, mesajul pe care il transmit e sa paraseasca zona” a declarat Georgian Enache, purtator de cuvant Jandarmeria Romana.
Incidentele au loc in zona bulevardului Iancu de Hunedoara, unii manifestanti aflati la fata locului precizand, pentru MEDIAFAX, ca protestatarii care au aruncat cu petarde si torte inspre jandarmi ar fi reprezentanti ai galeriilor de fotbal.
Jandarmii au reactionat folosind gaze lacrimogene.
Pe de alta parte, un numar foarte mare de persoane s-a delimitat de cei care au aruncat cu petarde si torte catre jandarmi, scandand "Nu asa!".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005008 (s)