News Flash:

Incendii in Straja, in Ajunul Craciunului

25 Decembrie 2013
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
O cabană din staţiunea Straja a rămas luni fără acoperiş, iar o casă de vacanţă din localitatea montană Poieniţa Voinii, fără unul dintre pereţi, după ce ambele clădiri au fost afectate de incendii izbucnite, cel mai probabil, din cauza unor coşuri de fum curăţate insuficient.

Accesul maşinilor spre cele două zone montane a fost dificil, în condiţiile în care drumurile erau acoperite de zăpadă, în cazul incendiului de la Poieniţa Voinii pompierii militari fiind nevoiţi să împrăştie material antiderapant pe carosabil.

Primul incendiu s-a manifestat la acoperişul unei cabane din Straja, în Masivul Vâlcan, la faţa locului fiind mobilizate imediat două autospeciale de intervenţie, cu o capacitate totală de 14.000 de litri de apă. În momentul în care pompierii au ajuns la cabană, flăcările cuprinseseră acoperişul construcţiei.

'Pompierii au reuşit limitarea zonei de ardere la acoperiş pe o suprafaţă aproximativ 100 de metri pătraţi. Restul imobilului şi alte cabane situate în imediata apropiere au fost salvate de intervenţia promptă a pompierilor şi a proprietarilor. Cel mai probabil incendiul a fost generat din culpa proprietarului cabanei afectate de incendiu', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Al doilea incendiu a fost semnalat în localitatea Poieniţa Voinii, din Munţii Poiana Ruscă, unde flăcările au distrus peretele unei case de vacanţă, construită din lemn. Propagarea focului la întreaga casă a fost prevenită atât de acţiunea pompierilor hunedoreni cât şi de intervenţia localnicilor. Aceştia au reuşit să ţină incendiul în frâu folosind apă transportată cu găleţile, dintr-o fântână.

Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un coş de fum necurăţat corespunzător. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006863 (s)