News Flash:

Proiecte pentru Timisoara in 2014: Cinci noi poduri peste Bega

23 Decembrie 2013
1368 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Nicolae Robu anunta initierea demersurilor pentru realizarea unui numar de cinci noi poduri peste Bega în oras în urmatorii ani. De exemplu, Robu are în plan construirea a doua poduri de o parte si celalalta a actualului Pod Decebal. Pana atunci, ar trebui reabilitate multe dintre actualele poduri, care sunt iesite din perioada de garantie, potrivit autoritatilor locale.  Printre proiectele pe care vrea să le demareze actuala administraţie în 2014, în sensul că anul viitor va comanda studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice, se numără construirea unor noi poduri. Nicolae Robu are gânduri mai mari decât predecesorul său Gheorghe Ciuhandu şi crede că Timişoara are nevoie de cinci noi poduri.

„Vom da drumul la studiile de fezabilitate şi vom licita deodată cu studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice şi documentaţiile de execuţie pentru câteva noi poduri. Timişoara are nevoie urgentă de un nou pod la Jiul, de un nou pod la Solventul, de un nou pod la Bobâlna şi cel puţin un nou pod, dar mai degrabă două, în vecinătatea Podului Decebal: unul în amonte de Podul Decebal şi unul în aval de Podul Decebal. Când vom avea aceste minim trei şi posibil patru sau cinci poduri, atunci oraşul va fi mult mai uşor de parcurs în orice direcţii, nu vom mai avea probleme la traversarea Begăi. Sunt proiecte mari, sunt proiecte ambiţioase, dar sunt total realiste”, a declarat, zilele trecute, Robu.
La sfârşitul lunii trecute, reprezentanţii municipalităţii au anunţat că au fost iniţiaţi primii paşi pentru reabilitarea podurilor Ştefan cel Mare, Eroilor şi Muncii, care vor fi şi lărgite cu această ocazie.

„Am semnat documentaţia pentru tema de proiectare pentru reabilitarea Podului Ştefan cel Mare, situat pe bulevardul Dragalina, înspre gară, apoi pentru reabilitarea Podului Eroilor, din cartierul Iosefin, şi pentru reabilitarea Podului Muncii, de pe bulevardul Iuliu Maniu. Se lucrează la tema de proiectare şi, în 2014, când vom avea toate datele cunoscute, vom lansa licutaţia pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi documentaţie de execuţie, iar apoi, în mod eşalonat, vom trece şi la execuţie”, a anunţat edilul-şef.

Deocamdată nu se ştie cu ce bani ar urma să fie realizate acestei noi investiţii, dacă se va opta pentru fonduri de la bugetul local sau vor fi făcute prin credit furnizor, o opţiune luată în calcul tot mai des de Robu, şi în cazul altor proiecte, cum ar fi lărgirea pasajelor CF Jiul şi Popa Şapcă sau construirea unei parcări pe verticală, de tip smart-parking.
Cât despre viitoarele proiecte care vor fi depuse pentru accesarea de fonduri europene, primarul este hotărât să le ţină la secret ca să nu i-o ia alţii înainte. „Despre ce vom face pe noile fonduri europene nu am să spun prea multe înainte de a avea proiectele gata şi de a le depune pentru că acolo vom fi într-o concurenţă şi prin urmare fiecare competitor îşi are grijă de ideile sale, de proiectele sale. Facem schimburi de idei, schimburi de experienţă, după ce ne vedem câştigători”, a afirmat Robu. TION.ro


podul decebal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006666 (s)