News Flash:

Fostii militari cazuti la Revolutie au fost comemorati la Resita

25 Decembrie 2013
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
Comemorarea eroilor martiri căzuţi pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, în cadrul Regimentului 17 Rachete Sol Aer din Reşiţa, s-a desfăşurat, la monumentul din incinta fostei unităţi militare.
Ceremonia a cuprins intonarea Imnului de stat al României, executarea apelului solemn, săvârşirea serviciului religios şi depunerea de coroane şi jerbe de flori la monument.
'Pe 21 decembrie am primit ordin să apărăm Comitetul Judeţean de partid, dar a fost pentru prima oară, în calitatea mea de ofiţer al Armatei Române, cu o vechime de 25 de ani în domeniu, când nu am spus: Am înţeles! Am adunat oamenii, le-am spus despre ce e vorba, care e misiunea regimentului şi am luat decizia pe care mi-am asumat-o, de a nu scoate oamenii în stradă', a declarat gen. (r.) Vasile Cocoşilă, comandant la acea vreme a Unităţii 17 Rachete Antiaeriene Semenic.
În noaptea de 21 spre 22 decembrie, Unitatea Militară 17 Rachete Antiaeriene Semenic a fost atacată de persoane care aveau în dotare arme ce nu existau în Armata Română. Sublocotenentul post-mortem Daniel Lupea, de exemplu, a murit în noaptea de 23 spre 24 decembrie, după ce a fost împuşcat în stomac, afirmă gen. (r) Vasile Cocoşilă.
'A fost vorba de un glonţ dum-dum, care în timpul impactului cu corpul a produs o explozie. Iar acest lucru s-a putut vedea la examenul medico-legal. Asemenea gloanţe nu existau nici în dotarea Armatei Române, nici a gărzilor naţionale, nici a altor structuri naţionale de apărare. Au folosit armament special, iluminat pe timp de noapte, pentru a ne pedepsi că nu ne-am încadrat în scenariul general', susţine gen. (r) Vasile Cocoşilă. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007338 (s)