News Flash:

Astazi se implineste un an de la tragedia din COLECTIV!

30 Octombrie 2016
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv9
COLECTIVVictimele incendiului din clubul Colectiv sunt comemorate, duminica, la implinirea unui an de la tragedie, printr-un mars al tacerii, inaugurarea a doua monumente si o serie de concerte. Presedintele Klaus Iohannis a mers de dimineata pentru a aduce o coroana de flori in locul in care 64 de tineri si-au pierdut viata.


Astazi, 30 octombrie, se implineste fix un an de la tragedia COLECTIV, iadul care a inghitit 64 de vieti si a mutilat sute de trupuri. Supravietuitorii si rudele victimelor se aduna la locul tragediei.


Presedintele Klaus Iohannis a venit, in aceasta dimineata, in fata clubului Colectiv, unde a depus o coroana de flori si a pastrat un moment de reculegere in memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc pe 30 octombrie 2015. Presedintelea ajuns in fata clubului la ora 9.00, acolo unde deja mai multi oameni au depus flori si au aprins lumanari. Seful statului a depus o coroana de flori, a aprins o lumanare si a pastrat un moment de reculegere.


"A trecut exact un an. O tragedie care a curmat vieti, a schimbat destine si a schimbat si Romania. Am tinut sa vin astazi sa aduc un omagiu celor 64 de vitime ale tragediei de la colectiv. Pentru ei am orgabnizat o slujba de pomenire la ora 10. Avem datoria sa nu lasam sa se uite aceasta tragedie, avem datoria sa o comemoram, sa nu-i uitam niciodata pe cei care, nevinovati, au murit aici, in Colectiv. Avem datoria sa facem tot ce putem pentru cei care au fost aici si au supravietuit. Sunt 128 de oameni care au nevoie de tratament, consiliere, empatie, nu doar de compasiune. Romania s-a schimbat", a declarat Klaus Iohannis duminica dimineata.


Presedintele Klaus Iohannis a declarat, astazi, in fata clubului Colectiv, ca la un an de la aceasta tragedie unele lucruri s-au schimbat in bine, dar au ramas restante, afirmand ca si-ar fi dorit ca pana acum sa se afle "cine s-a facut vinovat" de incendiul din Colectiv.


"Acum, dupa an an de zile, tragem linie, vedem ca unele lucruri s-au schimbat in bine. Verificarile sunt mai clare, mai dese, la astfel de locatii unde se organizeaza evenimente, exista proceduri mai clare intr-o serie de domenii. Alte lucruri inca nu s-au schimbat, dupa parerea mea, suficient de mult. Mi-as fi dorit ca dupa un an de zile sa stim totusi cine s-a facut vinovat de acest accident teribil", a spus presedintele.

Un monument in memoria victimelor incendiului din clubul COLECTIV va fi inaugurat duminica, la ora 13.00, in Piata Bucur, dupa un an de la tragedia in urma careia au murit 64 de persoane.


Soclul monumentului este realizat din piatra de Dobrogea, iar statuia, reprezentand un inger, este sculptata in bronz. Acesta a fost realizat de artista Elena Surdu Stanescu si a fost ales de Asociatia COLECTIV GTG 3010 din mai multe propuneri. Pe soclul monumentului vor sta scrise numele celor 64 de tineri care si-au pierdut viata dupa incendiul din seara de 30 octombrie 2015. Costul monumentului a fost de 70.000 de euro, bani proveniti din donatii, dar si de la bugetul local al Primariei Sector 4.


Un alt monument, ridicat in memoria victimelor din COLECTIV din initiativa Arhiepiscopiei Bucurestilor, va fi sfintit, duminica, in curtea bisericii Sfantul Nicolae - Brosteni, lacasul de cult cel mai apropiat de locul tragediei.
Ceremonia va avea loc la ora 11.30 si va fi urmata, la ora 12.00, de slujba parastasului in fata Clubului COLECTIV, pentru toti cei decedati in urma incendiului.


Slujba de sfintire a monumentului si parastasul vor fi oficiate de Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, potrivit Patriarhiei.


Programul comemorarilor continua, de la ora 14.00, cu un mars al tacerii pe traseul Piata Universitatii - Piata Unirii - Aleea Dealul Mitropoliei - Pod Serban-Voda - Splai Unirii - Bulevardul Marasesti - Strada Bucur - Piata Bucur - Clubul Colectiv.


De la ora 16.30 sunt programate concertele din cea de-a treia zi a festivalului caritabil organizat de Asociatia COLECTIV GTG 3010 la Beraria H.


Vor sustine recitaluri trupele: Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton Unplugged, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Camarasan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Roadkillsoda, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne.


Presedintele Asociatiei COLECTIV GTG 3010Eugen Iancu, a facut, vineri, un apel catre patronii de cluburi ca duminica, la ora 22.32, sa aprinda un proiector si "sa ridice spre cer o raza de lumina", in memoria tinerilor care si-au pierdut viata in tragedia din urma cu un an.
"Noi duminica, la 22.32, vom aprinde un proiector, un tun de lumina. As ruga pe toti patronii de cluburi ca la 22.32, poate ar putea face un astfel de gest, sa tina un mic moment si sa ridice spre cer o raza de lumina. Noi o vom face de la Colectiv", a afirmat presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu.


Pe 30 octombrie 2015, formatia rock Goodbye to Gravity isi lansa cel de-a doilea album, "Mantras of War", printr-un concert in clubul COLECTIV.


In urma incendiului care a izbucnit in clubul bucurestean si-au pierdut viata patru dintre cei cinci membri ai trupei, alaturi de jurnalisti si fani. In afara celor 64 de tineri decedati, peste 160 de oameni au fost raniti in incendiu.

colectiv victimele incendiului colectiv unui an presedintele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006126 (s)