News Flash:

Iarna la Ranca. Stratul de zapada, pe marginea drumului, are 50 cm - VIDEO

31 Octombrie 2017
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
drum
Traficul rutier pe DN 67 C se desfasoara, marti, in conditii de iarna, intre Novaci si Ranca, judetul Gorj. Drumarii au imprastiat deja peste 30 de tone de material antiderapant, stratul de zapada fiind, pe marginea drumului, de 50 de centimetri.
Drumarii din judetul Gorj au intervenit permanent, in ultimele 48 de ore, pe DN 67 C, in zona montana Ranca, folosins 30 de tone de material antiderapant.
”Ninsorile au inceput puternic de sambata noaptea si actionam la Ranca, in continuu, cu sase utilaje. Au actionat prin rotatie, au fost momente in care am actionat chiar si cu toate, avem patru lame, plus freza. In aceste zile au fost imprastiate peste 30 de tone de material antiderapant. Stratul de zapada incepe de la 10-15 centimetri la baza Rancii, deja pe marginea drumului este si de 50 de centimetri. Se circula in conditii de iarna. Este filtru la kilometrul 16, nu permite decat accesul cu cauciucuri de iarna. Este Politia acolo. Acum bate vantul, aduce multa zapada in drum”, a declarat, corespondentului Mediafax, Ion Tudor, seful Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu.
Sfatul Salvamont Gorj pentru cei care vor merge in weekend in zona montana Ranca este sa nu incerce sa urce pe traseele inchise.
”In zona de creasta, stratul de zapada este pana la 40-50 de centimetri, in zona inalta. Transalpina ramane inchisa. Cu siguranta nu se va mai deschide, ca este strat destul de mare si accesul este bun pana in statiune, pana in Ranca. Se intervine cu utilajele. Viscolul a fost destul de mare, zilele acestea, dar nu atat de mare incat sa impuna inchiderea drumului. De deschiderea partiilor nu putem vorbi, deocamdata. Turistii sunt sfatuiti sa urmareasca starea vremii si sa se adapteze la situatie. Cei care vor sa faca excursii sa intrebe care este starea traseelor, se pot produce avalanse”, a declarat, pentru Mediafax, Sabin Cornoiu, directorul salvamont Gorj.
Transalpina a fost inchisa vineri, pentru toate categoriile de autovehicule, intre Ranca, judetul Gorj, si Obarsia Lotrului, judetul Valcea.

Rânca este deschisă permanent pentru turişti. În sezonul de iarnă, câteva mii de persoane merg în fiecare weekend în zona montană, atracţia fiind reprezentată de cele cinci pârtii existente.

 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007403 (s)