News Flash:

Avertizare meteo de vreme severa in toata tara! Vantul va sufla cu pana la 120 de kilometri la ora!

29 Octombrie 2017
981 Vizualizari | 0 Comentarii
vant
Avertizarile meteorologice de vreme severa intra in vigoare duminica dimineata si vor fi valabile pana luni noapte, interval in care va fi vant puternic, iar vremea se va raci in toata tara, in timp ce in vestul, centrul si nordul tarii vor fi ploi pe arii extinse. De asemenea, va ninge in toate zonele montane si va fi viscol.

Duminica, la ora 10.00, intra in vigoare o avertizare cod galben care va fi valabila pana luni, la ora 23.00, fiind afectata toata tara. In acest interval, vantul va creste in intensitate si va avea viteze la rafala in general intre 55 si 70 de kilometri la ora si local intre 75-85 de kilometri la ora, iar vremea se va raci in toata tara.

In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii vor fi ploi pe arii extinse , iar din noaptea de duminica spre luni in Maramures, Transilvania si zona deluroasa a Crisanei si a Moldovei vor cadea precipitatii mixte.
In acelasi interval va fi in vigoare o averizarea cod portocaliu pentru toate zonele montane, unde va ninge viscolit si se va depune un strat consistent de zapada. Vantul va sufla in rafale care vor depasi 80-90 de kilometri la ora, iar pe creste va atinge 100-120 de kilometri la ora. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scadea temporar sub 50 de metri si se va depune strat consistent de zapada.

La aceasta ora, este in vigoare, pana la ora 10.00, o alta avertizare cod galben emisa sambata de Administratia Nationala de Meteorologie pentru zonele montane, unde sunt precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, iar vantul atinge 90 de kilometri la ora pe crestele muntilor.

De altfel, la munte este viscol inca de sambata, iar mai multi turisti au ramas blocati cu masinile la Balea Cascada din cauza zapezii, reusind sa coboare pe Transfagarasan dupa interventia drumarilor.
Drumul National 7 C - Transfagarasan - este inchis de sambata, de la ora 15.00, din cauza viscolului. In mod normal, Transfagarasanul se inchide anual din 1 noiembrie.

De asemenea, din cauza viscolului si a zapezii este inchisa circulatia rutiera si pe DN 67C - Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800.

vreme severa vant puternic ploi viscol cod galben cod portocaliu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004478 (s)