News Flash:

Meteorologii au actualizat avertizarile cod galben si portocaliu: mai putine judete afectate; fenomenele periculoase asteptate pana la ora 18.00

30 Octombrie 2017
944 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare la omu
Meteorologii au actualizat, luni, avertizarile cod galben si portocaliu emise anterior, precizand ca cele mai multe zone din judetele Timis, Arad, Bihor, Salaj si Satu Mare au scapat de vremea rea, in timp ce durata de manifestare a fenomenelor meteorologice periculoase a fost redusa de la ora 23.00 la ora 18.00. In continuare sunt asteptate rafale de vant ce pot ajunge la 75 de kilometri la ora in zonele joase si 120 de kilometri la ora in zonele montane.
Potrivit meteorologilor, cele mai multe zone din judetele Timis, Arad, Bihor, Salaj si Satu Mare au scapat de vremea rea. Mai sunt insa cateva localitati din aceste judete aflate sub avertizare cod galben de fenomene extreme.
Restul judetelor tarii se afla sub incidenta unor avertizari cod galben (zonele joase) sau cod portocaliu (zonele montane), valabile pana la ora 18.00. Initial, meteorologii au anuntat ca fenomenele periculoase se vor inregistra pana luni, ora 23.00.
In zonele joase, vantul va continua sa prezinte intensificari, cu viteze la rafala in general intre 55 si 65 km/h, iar indeosebi in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, local peste 75 km/h.
”Procesul de racire a vremii va continua, iar intensificarile de vant vor determina amplificarea senzatiei de rece. Unele intensificari ale vantului se vor semnala in orele amiezii si in regiunile vestice. In Maramures si Transilvania, trecator si pe arii restranse, vor fi precipitatii slabe, mixte”, anunta meteorologii.
Potrivit acestora, in cursul zilei de luni, zonele de munte se afla sub cod portocaliu, vantul va sufla tare, rafalele vor depasi 70...80 km/h, iar pe crestele Carpatilor Orientali si Carpatilor Meridionali 100...120 km/h.
Local va continua sa ninga viscolit, vizibilitatea va scadea temporar sub 50 de metri si se va depune strat de zapada.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007135 (s)