News Flash:

Galatiul s-a cutremurat din nou

14 Octombrie 2013
1551 Vizualizari | 0 Comentarii

Un nou cutremur s-a produs sambătă, la ora 15.33, în Galaţi. Seismul a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adancime de un kilometru, potrivit Institutlui Naţional pentru Fizica Pămantului.

Cutremurul a fost resimţit în oraşele Galaţi, Brăila, Macin, Tecuci şi Focşani.

Este al doilea seism produs sambătă în Romania, după cel din zona Vrancea, de la ora 11.58, cu o intensitate de 3,5 grade pe scara Richter si o adancime de 140 de kilometri.

Din 23 septembrie, zona comunelor Slobozia Conachi şi Schela din Galaţi a fost afectată de peste 200 de cutremure, dintre care peste 30 cu magnitutdini de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic seism din zonă, înregistrat în această perioadă, a avut 3,9 grade şi s-a produs în 29 septembrie. Ultimul cutremur de peste 2,5 grade înregistrat în Galaţi s-a produs pe 6 octombrie şi a avut o magnitudine de 2,8.

INFP a instalat în zona localităţilor Izvoarele, Slobozia Conachi şi Negrea trei staţii seismice portabile, pentru a localiza cu precizie unde se produc cutremurele, precum şi echipamente care măsoară deplasarea faliilor cu rezoluţie de un milimetru. Datele culese de acestea sunt corelate cu informaţii din toată reţeaua, prelucrate la Bucureşti de un soft şi interpretate de seismologi.

 


scara richter kilometru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006815 (s)