News Flash:

Hindusii sarbatoresc astazi noul an

3 Noiembrie 2013
1508 Vizualizari | 0 Comentarii
Sute de milioane de hinduşi din întreaga lume au început duminică sărbătoarea Diawli, care marchează începutul noului an în calendarul hindus, relatează EFE. Timp de mai multe zile, rudele şi prietenii îşi fac diferite cadouri, în special dulciuri, iar zgomotul petardelor este continuu.


Sărbătoarea care marchează triumful zeului Ram în lupta cu diavolul Ravana umple străzile de muzică, lumină şi jocuri de artificii întrucât tradiţia spune că Ram, victorios, a revenit în regatul său, după 14 ani de exil, pe un drum iluminat cu făclii.


Dawli este 'victoria binelui asupra răului, a luminii asupra întunericului şi a cunoaşterii asupra ignoranţei', a afirmat premierul indian, Manmohan Singh, într-un comunicat de presă difuzat cu această ocazie. El a făcut, totodată, un apel la 'întărirea fraternităţii din societate'.


Materialele pirotehnice folosite nu sunt totdeauna de calitate în Asia, ceea ce explică atenţia deosebită a autorităţilor indiene pentru evitarea unor incidente nedorite, adaugă EFE.

diawli hindus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007863 (s)