News Flash:

Guvernul va adopta astazi Ordonanta de Urgenta privind situatia salariilor bugetarilor angajati part-time

8 Februarie 2018
548 Vizualizari | 0 Comentarii
guvern

Guvernul va adopta, in sedinta de joi, Ordonanta de Urgenta privind situatia salariilor bugetarilor angajati part-time, ale caror venituri sunt mai mici decat contributiile.
„Intrucat in sectorul bugetar sunt angajati part-time pe ocupatii cum ar fi femei de serviciu, contabili, profesori etc., s-a luat decizia ca ministerele de resort sa incerce intregirea normei la 8 ore, sa constate daca vreunul dintre acesti angajati poate fi incadrat la exceptiile din OUG 79/2017. De asemenea, in proxima sedinta de Guvern, pentru cei care nu se incadreaza in aceste conditii, va fi emisa o Ordonanta de Urgenta”, a declarat, marti, ministrul Muncii, facand referire la situatia bugetarilor angajati part-time, ale caror venituri sunt mai mici decat contributiile la stat.

Potrivit ministrului, Consiliul Economic si Social (CES) nu ar fi pus ordonanta pe ordinea pe zi la ultima sedinta.

"Din pacate, de la Consiliul Economic si Social ne-a venit o veste proasta, pe care nu am reusit sa o intelegem. Desi sindicatele au cerut in ultimele zile sa gasim o solutie sa rezolvam aceasta problema si am intocmit aceasta ordonanta, astazi (marti-n.r.) CES nu a pus-o pe ordinea de zi. Reprezentanti ai sindicatelor au votat sa nu fie pusa pe ordinea de zi. Ma face sa ma gandesc daca acesti reprezentanti chiar ii reprezinta pe salariati", a aratat ministrul Muncii.
De asemenea, Lia Olguta Vasilescu a mai declarat ca angajatii part-time, in marea lor majoritate, lucrau 8 ore, dar erau pontati cu doua sau patru ore, ceea ce le afecta cuantumul drepturilor la pensie.

„Legea salarizarii nu afecteaza sub nicio forma drepturile salariale ale acestora. Dar in OUG nr. 79/2017 s-a stabilit ca angajatii platesc contributii la nivelul salariului minim”, mai sustinea ministrul Muncii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014875 (s)