News Flash:

Update - Primarul Iasului, exclus din PSD!

7 Februarie 2018
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai chirica

UPDATE - Aflat la Palatul Roznovanu unde avea loc o noua dezbatere pe bugetul Municipiului Iasi, primarul Mihai Chirica a oferit un punct de vedere cu privire la decizia Comisiei de Etica. Edilul Iasului a facut din nou referire la Liviu Dragnea, seful PSD, cel cu care are un nou conflict, sustinand ca: "Daca Liviu Dragnea vrea sa distruga social-democratia, eu ii spun ca nu se poate. Nu se poate pentru ca social-democratia nu s-a nascut la Teleorman. Sunt voci care spun ca acum 120-130 ani s-a nascut undeva in zona Moldovei dar, desigur, asta depinde foarte mult si de viziunea colegilor mei" a declarat Mihai Chirica. 

Stirea initiala - Comisia de Etica a decis dupa deliberari excluderea primarului Mihai Chirica si viceprimarului Gabriel Harabagiu din organizatia PSD, dar si deputatului Sorin Iacoban, in prezent presedinte executiv al Organizatiei Municipale.

Totodata, pentru Paul Boisteanu, presedinte interimar al Organizatiei Municipale si Gabriel Teodorescu, secretarul general al filialei iesene, propunerea a fost cea de avertisment. In zilele urmatoare va fi convocat un Birou Permanent Judetean si un Comitet Executiv la nivelul judetului Iasi care va lua act de propunerile Comisiei de Etica urmand a se pronunta daca le va pune in aplicare sau nu. Decizia a fost una pur democratica, membrii Comisiei de Etica votand deschis. Iata care au fost voturile pentru fiecare incriminat in parte:

Mihai Chirica - 4 voturi pentru excludere, 2 voturi pentru abtinere si 1 vot pentru suspendare pe o perioada de 6 luni

Sorin Iacoban - 5 voturi pentru excludere, 2 voturi pentru suspendare pe o perioada de 6 luni

Gabriel Harabagiu - 5 voturi pentru excludere, 2 voturi pentru suspendare pe o perioada de 6 luni

Paul Boisteanu - 6 voturi pentru avertisment, 1 vot pentru suspendare pe o perioada de 6 luni

Gabriel Teodorescu - 7 voturi pentru avertisment

In ultimul an, intre organizatia municipala si cea judeteana s-au iscat mai multe dispute date fiind neintelegerile intre primarul Mihai Chirica si Maricel Popa, actualul lider interimar al organizatiei. 

Stirea initiala

Secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, Codrin Stefanescu, a anuntat ca este de acord cu conducerea social-democratilor ieseni de excludere a primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu si a lui Sorin Iacoban, din partid.

”Ma bucur ca la PSD Iasi a inceput o semicuratenie. Ma bucur ca aceasta curatenie incepe cu unii asa zisi colegi de-ai nostri care in mod constant nu au facut decat sa ne critice si sa ne saboteze actiunile. Uneori in momente de cumpana, cum am trecut noi ca partid, incepand cu anul 2017, cu mitingurile de protest impotriva Ordonatei 13, dar si momentele de confruntare cu statul paralel, i-am gasit pe acesti asa-zisi colegi ai nostri cu luari de pozitie publice impotriva noastra. Sunt alaturi de colegii mei din Iasi si e foarte bine ca fac semicuratenie. Ar trebui sa retraga si sprijinul politic a cel putin 1-2 consilieri judeteni si 2 consilieri locali. I-ar ajuta foarte mult sa stranga randurile in batailiile ce vor urma. Am o singura rugaminte la colegii mei din Iasi si le cer sa aiba incredere in flerul meu, ca si pana acum. Inainte de a hotari sa-l excluda pe Chirica si au un milion de motive sa o faca, se stie parerea mea despre el, poate totusi incearca sa-l covinga sa dea dovada de un minim curaj politic si sa-si dea el demisia din PSD, ceea ce va duce si la pierderea mandatului de primar al municipiului Iasi. Astfel ar fi posibil ca domnul Chirica, fricosul si lasul care ne injura pe noi, cei care l-am promovat in astfel de functii, sa-si depuna din nou candidatura de la ce partid vrea el sau indpendent, iar dragii nostri ieseni sa-o dovedeasca ca nu-l mai voteaza nici naiba. De-a lungul timpului mi-am cerut scuze in numele partidului ca am putut pune candidat un astfel de personaj, carentele sale de caracter fiind dezvaluite pe parcurs. Nici noi nu stiam cam cu ce om avem de-a face. Ar fi trebuit sa fim mult mai atenti si la sfaturile pe care ni le-au dat colegi de acolo, care au lucrat cu el, inclusiv cel care l-a facut om, ma refer la Gheorghe Nichita. Oameni cu multa experienta care ne-au sesizat asupra caracterului lui Mihai Chirica. Ii rog sa faca si ei inca un apel la el, sa-si dea demisia si sa intre intr-o lupta cu viitorul candidat al PSD. In rest le doresc succes colegilor din PSD Iasi si sunt comvins ca si Maricel Popa si ceilalti din conducerea judeteana, inclusiv primarii vor fi foarte vigilenti de acum inainte, atunci cand propun pe lista consilieri locali, judeteni sau edili”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu. 


mihai chirica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004945 (s)