News Flash:

Guvernul se reuneste azi. Se cauta o solutie privind rectificarea, care nu are avizul CSAT

5 Septembrie 2018
925 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvern Dancila 1000x600

Guvernul se reuneste miercuri, incepand cu ora 13.00, fiind cautata o solutie privind deblocarea situatiei ce vizeaza proiectul rectificarii bugetare. Presedintele Klaus Iohannis a suspendat marti sedinta CSAT si a anuntat ca asteapta un alt proiect.
"Suspendarea sedintei CSAT nu are temei legal (...) Guvernul are obligatia de a cere si nu de a astepta un aviz din partea CSAT”, a spus, marti, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.

Sedinta este programata la Palatul Victoria de la ora 13.00, iar Executivul nu a publicat, pana a aceasta ora, proiectele aflate pe ordinea de zi. In cazul in care nu se va gasi urgent o solitie, ministrul de Finante anunta ca efectele se vor vedea inclusiv la nivelul acordarii salariilor.

"Orice intarziere a rectificarii bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, in septembrie, ramane neacoperita pentru entitati la nivel public. Daca se mentine blocajul, parte de investitii poate sa aiba de suferit si cu blocaje in derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte in curs de derulare care pot intampina dificultati. Efectul neplacut al pestei porcine, sunt prevazute in rectificarea bugetului pentru compensatii in cazul animale sacrificate", a mai spus ministrul Finantelor Publice.
Marti seara, dupa suspendarea sedintei CSAT, la Palatul Victoria a avut loc o sedinta de urgenta a ministrilor Cabinetului Dancila, la care a participat si presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat anterior ca sedinta CSAT a fost suspendata si asteapta ca Guvernul sa vina cu un nou proiect de rectificare bugetara, dupa ce membrii Consiliului Suprem nu au cazut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

"Nu s-a putut obtine consens, unanimitate si nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Asadar am suspendat sedinta CSAT", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a cerut Executivului sa vina cu un proiect care sa elimine taierile "inexplicabile" ale bugetelor institutiilor din domeniul securitatii nationale.

"Daca dorim sa insistam pe sicane politice atunci lucrurile s-ar putea corecta putin mai greu (...) Romania este o tara sigura, romanii sunt bine aparati, dar aceste lucruri nu vin de la sine", a spus Iohannis.


guvernul sedinta csat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006164 (s)