News Flash:

Primaria Timisoara va construi o piateta-parc pentru Spitalul Municipal

4 Septembrie 2018
929 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Municipal Timisoara

Primaria municipiului Timisoara va construi o piateta-parc pentru Spitalul Municipal, care nu a avut niciodata un spatiu verde, si va reface una dintre fostele fatade ale spitalului, ridicat de mai bine de un secol, la forma arhitectonica initiala, a spus marti primarul Nicolae Robu. 

"Vom amenaja si spatiul din spatele spitalului, o vom transforma intr-o piateta unde vom planta multi arbori. Fatada din spatele spitalului a aratat foarte frumos la vremea ei, avea ornamente arhitectonice cu totul altfel decat se prezinta astazi. Cand vom face reabilitarea cladirii, vom readuce acea fatada la forma initiala, o vom trata ca pe fatada principala a unei cladiri", a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa. 

Conform acestuia, Spitalul Municipal isi va mari spatiul cu un nou corp de cladire de sase sau sapte etaje, in curtea institutiei, construit de primarie din bugetul local si unde vor fi mutate salile de operatii, iar fatada istorica a cladirii va fi refacuta, santierul urmand a fi deschis anul viitor. Acolo se vor muta blocurile operatorii, terapia intensiva, sectiile chirurgicale, dar si laboratorul de analize medicale si anatomie patologica. In prezent, Spitalul Municipal Timisoara are 23 de sectii care-si desfasoara activitatea in 13 cladiri, in intreg orasul. 

Dupa ce aceste sectii vor fi mutate in noul corp, vechea cladire va fi reabilitata si supraetajata cu un nivel. Fatada imobilului, monument istoric construit intre 1902-1903, bogata in ornamente arhitectonice, disparute in anii postbelici, va fi refacuta. 

Spitalul Municipal, cunoscut de localnici sub numele de Clinicile Noi, s-a construit la inceputul veacului XX, pe locul unuia dintre fostele bastioane ale cetatii, ansamblul fiind la inceput destinatie pentru scoala de cadeti de infanterie, care invatau in cadrul Scolii imperiale si regale de cadeti de infanterie. In anul 1902 a inceput constructia cladirii in forma actuala, iar dupa 1948 a devenit spital municipal. AGERPRES


spatiu verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004899 (s)