News Flash:

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale ii cere premierului DEMITEREA lui Darius Valcov

4 Septembrie 2018
812 Vizualizari | 0 Comentarii
darius valcov2

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dancila demiterea consilierului Darius Valcov, pentru postarea in care acesta asocia insemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica.
"Grupul Parlamentar al Minoritatilor Nationale a luat act cu ingrijorare de aparitia in spatiul public a unei prezentari a Forumului Democrat al Germanilor din Romania, avand semnul electoral si sigla (inima) inlocuita cu svastica. In baza principiului Grupului Parlamentar al Minoritatilor Nationale conform caruia un atac asupra oricarei organizatii membre ale acestuia reprezinta un atac asupra tuturor organizatiilor membre ale sale, Grupul Parlamentar al Minoritatilor Nationale intrunit in plenul sau si cu majoritatea membrilor prezenti, isi exprima indignarea fata de acest gen de atacuri repetate la adresa Forumului Democrat al Germanilor din Romania si va solicita: Demiterea consilierului dumneavoasta, domnul Darius Bogdan Valcov", se arata in scrisoarea transmisa de grup premierului Viorica Dancila.

Grupul minoritatilor nationale mai solicita "dezavuarea publica a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din Romania este etichetat ca organizatie fascista, avand ca insmn svastica".

Scrisoarea este semnata de liderul Grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.


Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca nu crede ca Darius Valcov trebuie sa plece din Guvern din cauza postarilor de pe Facebook, desi spune despre acestea ca sunt nefericite.

"Nu o vad foarte bine (n.r.: postarea lui Valcov), cred ca a fost o actiune nefericita, dar sa ii tratam pe toti in acelasi registru sau cu aceeasi masura. Nu am vazut inflamari in toti anii in care s-au dat publicitatii rechizitorii. Inteleg ca a fost o postare privata, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred ca trebuie sa isi dea demisia sau sa fie demis. E punctul meu de vedere", a declarat Liviu Dragnea.

Legat de postarea lui Valcov, ce spunea ca Forumul Democrat al germanilor din Romania este continuatorul miscarii Grupul Etnic German, iar presedintele Iohannis apare cu o mustata si o tunsoare asemanatoare lui Adolf Hitler, Dragnea a mai spus: "in virtutea faptului ca sunt un sustinator al organizatiilor evreiesti, cred ca nu poate fi acuzat Valcov de alte lucruri sau sa se gandeasca ca a avut in vedere altceva".

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" a reactionat luni la una dintre postarile publicate de Darius Valcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave", avertizeaza acestia.

Mediafax

 


viorica dancila darius valcov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006869 (s)