News Flash:

Greseala pe care o fac toate gospodinele cand prepara ciorba de loboda

15 Octombrie 2017
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
ciorba de loboda
Unul dintre cele mai potrivite anotimpuri pentru a gati aceasta ciorba este primavara, fiindca este sezonul in care gasim loboda proaspata in toate pietele, la un pret rezonabil. Totodata, aceasta reteta este foarte nutritiva si asigura o parte din necesarul zilnic de vitamine, in special pentru cei care doresc sa tina post.
Ingrediente
– 8-10 legaturi de loboda
– 3 legaturi de ceapa verde
– 2 morcovi mici
– 1 legatura de patrunjel
– 1 legatura de marar
– 1 legatura de leustean
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline
– 1 litru de bors
– 2 linguri de orez
– sare
– piper
Mod de preparare
Se taie ceapa verde marunt si se pune la calit in ulei, intr-o oala adanca. Se lasa 2 minute, dupa care se adauga morcovul dat pe razatoare, si loboda( taiata, de asemenea, marunt). Se adauga apa in proportie de 2/3 din oala si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert 30 de minute, se adauga borsul, care a fost fiert separat inainte, si orezul. Se lasa pe foc inca 10 minute, se adauga patrunjelul, mararul si leusteanul tocate marunt, sarea si piperul, iar mai apoi se stinge focul.
Pentru cei care nu tin post, ciorba se poate servi cu smantana sau dreasa cu zdrente de ou.
Cine se imprieteneste cu catina toamna, uita de boli toata iarna! Iata cum se prepara siropul minune!
Despre fructele de catina s-a scris si se va mai scrie mult. De ce? Pentru ca este o adevarata “bomba” energizanta si un redutabil remediu in multe afectiuni: anemie, astenie, gripa, viroze respiratorii, sensibilitate la raceli si infectii, ulcer, diaree, ciroza, hepatita, boli coronariene, miopie, glaucom, cataracta, depresie, Parkinson, leucemie, tumori s.a.m.d.
Aproape ca nu exista vitamina, oligoelement sau mineral esential care sa lipseasca din fructul acru-astringent al catinei, cel mai puternic concentrat de energie pe care natura ni-l pune la dispozitie pentru a trece cu bine iarna.
Indiferent de modul in care este preparata, catina ajuta la reglarea functiilor organismului si creste imunitatea.
Siropul de catina preparat cu miere este sanatos, eficient, nu contine zahar si nu necesita fierbere.
Iata cat de simplu este sa il preparam:
Avem nevoi de un kilogram de catina.
Se spala bine si se scot coditele lemnoase, atat cat se poate.
Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se dau prin storcatorul cu presare la rece sau prin masina de tocat. Se pot amesteca si in blender, cu o cantitate mica de apa, iar pentru a obtine sucul se storc bine printr-un tifon.
Se obtine un suc gros, uleios.
Sucul obtinut se amesteca foarte bine cu aceeasi cantitate de miere (la o cana de suc de catina se adauga o cana de miere)
Se pune in sticle/borcane inchise ermetic si se tine la frigider timp de doua, trei saptamani.
Pulpa ramasa se pastreaza la frigider, intr-un borcan inchis ermetic si se poate folosi la dus, ca un scrub natural.
Atentie!–Se amesteca in prima saptamana in fiecare zi, apoi la cateva zile, pentru a omogeniza cele doua componente. Altfel fermenteaza!
Se consuma o lingura, de doua, trei ori pe zi, cu un pahar cu apa, prima data dimineata, pe stomacul gol sau se poate folosi ca indulcitor – ideal pentru bauturile caldute pe care le serviti copiilor.
Este indicat sa incepeti cura in septembrie si sa preparati o cantitate sufcient de mare astfel incat sa ajunga pentru doua-trei luni.

ciorba sare piper
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011076 (s)