News Flash:

Google a lansat smartphone-ul Nexus 5 si Android "KitKat"

1 Noiembrie 2013
1303 Vizualizari | 0 Comentarii

GOOGLE a prezentat smartphone-ul Nexus 5, produs de LG Electronics, şi o nouă versiune a sistemului de operare Android, denumită "KitKat", care aduce îmbunătăţiri semnificative mai ales în cazul telefoanelor cu preţuri mai mici.

Nexus 5 a fost dezvoltat de Google împreună cu LG şi este bazat pe smartphone-ul LG G2, avand specificaţii tehnice similare.

Terminalul cu ecran de 5 inci este disponibil prin magazinul online al Google, pe anumite pieţe, de la 349 dolari (350 euro în Europa), pană la 399 dolari (400 euro), în funcţie de spaţiul de stocare internă ales.

Cele două modele se diferenţiază prin design şi anumite funcţii specifice - una dintre principalele caracteristici aparte ale modelului LG G2 este amplasarea butoanelor pentru controlul volumului sonor pe spatele dispozitivului, sub obiectivul camerei foto.

Noul produs din gama Google Nexus vine cu dotări premium, este primul smartphone care rulează noua versiune a Android şi are un preţ mai mic faţă de dispozitivele de varf de la companiile concurente.

Google păstrează astfel şablonul seriei de smartphone-uri Nexus, oferite în magazinul online al companiei la preţuri mai reduse faţă de modelele cu dotări echivalente de la alţi producători.

Sistemul de operare Android "KitKat", versiunea 4.4, aduce îmbunătăţiri la sistemul de comenzi vocale şi pentru platforma Google Now. Noua versiune Android este optimizată pentru smartphone-uri mai ieftine. Astfel, Google promite că Android KitKat va rula mai fluid pe terminale low-cost şi va elimina diferenţele majore de software dintre astfel de dispozitive şi modelele premium, compania ţintind extinderea pe pieţele emergente.

"Pentru 2014, scopul nostru este să ajungem la următorul miliard de oameni. Asta este o temă principală a KitKat", a declarat Sundar Pichai, senior vice president la Google, într-o coferinţă susţinută joi la San Francisco.

 


lg electronics google
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007215 (s)