News Flash:

Klaus Iohannis: ”Singura tara care se opune aderarii Romaniei la Schengen este Romania”

8 Mai 2017
855 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis
Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni, ca singura tara care se opune aderarii Romaniei la Schengen este chiar Romania, subliniind ca o parte dintre politicieni nu au inteles foarte bine ”cum e cu statul de drept”.
"Singura tara care realmente se opune aderarii este Romania, prin felul nefericit in care legiferam, prin felul nefericit in care dam ordonante de urgenta, in general prin felul nefericit prin care aratam ca nu stim ce vrem. Ma refer la Ordonanta 13, la MCV, unde partea vizata prioritar, justitia, si-a facut treaba. Stam bine. La cealalta parte, care tine de Parlament si de politicieni mai avem teme de rezolvat si abordari de tip Ordonanta 13, chiar daca au disparut, arata multor politicieni europeni ca lucrurile in Romania nu sunt inca stabile in ce priveste abordarea fata de ce se numeste statul de drept", a declarat presedintele Klaus Iohannis, pentru caleaeuropeana.ro.
Presedintele a facut referire si la abordarile politicienilor care "cearta Bruxelles-ul", spunand despre acestia ca "nu au inteles foarte bine cum e cu statul de drept". Potrivit sefului statului, "abordarile prost intelese" de o parte dintre politicieni fac ca discutiile cu privire la aderarea Romaniei la Schengen sa se tot prelungeasca, subliniind ca nu sunt probleme legate de motive tehnice.
"Iar abordarile unor politicieni chiar foarte vizibili, cu pozitii foarte inalte in stat, care cica cearta Bruxelles-ul, sau cearta Uniunea Europeana pentru diferite abordari, nu ne fac bine absolut deloc, dimpotriva, ele confirma ca, in continuare, in Romania avem cam multi politicieni care nu au inteles foarte bine cum e cu statul de drept, care sunt valorile fundamentale ale Uniunii Europene si avem inca politicieni care au apucaturi nationaliste intr-un mod negativ, care au impresia ca «Uniunea Europeana nu are ce se amesteca in treburile noastre interne». Pai daca n-ar avea, de ce suntem membri acolo? De ce suntem membri, daca nu vrem sa se implice? Astfel de abordari prost intelese din partea poliicienilor de la noi, nu a tuturor, a unora, fac, de fapt, ca aceasta discutie sa se tot prelungeasca. In rest, din motive tehnice, pot sa va spun ca nu se opune nimeni", a mai spus presedintele Iohannis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 32 queries | Mysql time :0.014116 (s)