News Flash:

Adoptarea Codului Rutier a fost amanata

9 Octombrie 2013
1514 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul a amânat din nou adoptarea noului Cod rutier, motivele fiind unele de natură tehnică, ministrul de Interne Radu Stroe afirmând încă de la începutul dezbaterii că există o problemă cu contul unic care trebuie înfiinţat cu sprijinul Ministerului de Finanţe pentru colectarea amenzilor achitate, au precizat pentru AGERPRES surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, imediat după ce ordonanţa ar fi adoptată şi publicată în Monitorul Oficial, documentul va intra în vigoare imediat şi practic noile prevederi ale Codului Rutier vor fi aplicate din acel moment, inclusiv sistemul de încasare şi evidenţiere al plăţii amenzilor.

Problema, însă, o reprezintă contul unic care trebuie creat pe baza unui soft care să armonizeze procesele verbale întocmite de poliţişti cu amenzile achitate, soft care urmează să fie realizat de specialiştii IT.

Surse din Poliţie au precizat pentru AGERPRES că urmează ca miniştrii Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu să stabilească ultimele detalii legate de realizarea acestui soft, respectiv a contului unic.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a precizat la începutul şedinţei de Guvern că singura problemă care mai trebuie rezolvată în legătură cu actul normativ privind Codul rutier este una de ordin tehnic 'cu ANAF-ul, cu ministerul Finanţelor, cu contul unic'.

'Sper să o rezolvăm, dacă nu o rezolvăm nu ştiu ce facem, dar trebuie să o rezolvăm. Nu ştiu dacă acum imediat', a declarat Radu Stroe.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice s-a aflat miercuri pe ordinea de zi a şedinţei Executivului.

Dezbaterea proiectului de act normativ privind Codul rutier a avut loc în Guvern şi săptămâna trecută, însă discuţiile au fost amânate, având în vedere că nu s-a reuşit găsirea unor soluţii juridice şi constituţionale la trei probleme importante, printre care şi cea a coordonării bazelor de date între Poliţie şi Finanţe, explica atunci premierul Victor Ponta.

guvernul codului rutier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005310 (s)