News Flash:

Primarul municipiului Satu Mare: "Nu ma cerceteaza nici ANI, nici DNA"

11 Octombrie 2013
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Dorel Coica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat, vineri, ca nu este cercetat nici de catre ANI nici de catre DNA, raspunzand astfel întrebarilor deschise adresate de presedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean.

'Ardelean ar trebui sa stie ca eu m-am suspendat în 28 iunie, deci eram în termenul legal. Nici vorba sa fiu cu dubla functie, si de administrator si de primar. S-au facut verificari, nu ma cerceteaza nici ANI, nici DNA, nici alte institutii ale statului. Pacat ca e un jurist care s-a descalificat. Dupa valoarea fiecaruia, unul e primar, celalalt este sef la groapa de gunoi. Domnul Ardelean, daca doreste detalii, sa vina sa-i prezint documentele. Daca încearca un dialog cu mine prin presa, e în defavoarea dansului', a declarat edilul, pentru AGERPRES.

Presedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, i-a solicitat joi, primarului Dorel Coica, presedinte al filialei municipale a PSD Satu Mare, sa clarifice public daca este sau nu anchetat de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Claudiu Ardelean i-a adresat, într-o conferinta de presa, doua întrebari deschise, precizand ca asteapta raspuns tot public.

'Domnule dr. Coica Dorel Costel, este adevarat ca ANI va cerceteaza pentru incompatibilitate, invocand dispozitiile art.87 alin.1 lit.d din Legea nr. 161/2002, respectiv pentru faptul ca, dupa validarea mandatului de primar, ati aparat în continuare, timp de mai multe luni, interesele propriei societati 'Dr. Coica', din pozitia de administrator? Daca da, de ce va mai pierdeti vremea în administratia locala si nu va ocupati doar de afaceri în domeniul medical?', a spus Ardelean.

Liderul PDL a precizat ca detine informatii potrivit carora Dorel Coica a renuntat la functia de administrator al societatii la cateva luni dupa ce a fost validat primar.

'Informatia noastra este în sensul ca, dupa ce i s-a validat mandatul de primar, în 2012, cu stiinta, sau fara stiinta, nu a renuntat la calitatea de administrator în propria societate, ceea ce, conform legii, care exista din 2003, vizeaza o incompatibilitate între public si privat. Informatia noastra este ca, ulterior, a ramas mai multe luni de zile în functia de administrator în propria societate, ceea ce în mod evident este o incompatibilitate pe Legea 161/2003. Din cate stim noi, ANI a început cercetari în acest sens', a mai spus Ardelean.


dorel coica claudiu ardelean ardelean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011830 (s)