News Flash:

Victorie a Tesla în instanță

Funcția Autopilot a producătorului auto nu a eșuat să funcționeze în condiții de siguranță

24 Aprilie 2023
348 Vizualizari | 0 Comentarii

Tesla Inc a obținut o victorie în instanță, după ce un juriu din California a constatat că funcția Autopilot nu a eșuat să funcționeze în condiții de siguranță. Jurații au declarat că producătorul de mașini electrice a avertizat clar că Autopilot nu este un sistem de conducere autonomă și că vina aparține distragerii atenției șoferului. Verdictul este important deoarece Tesla se confruntă cu alte procese legate de sistemul său de conducere semi-autonomă, despre care CEO-ul Elon Musk a declarat că este mai sigur decât șoferii umani. 

Deși verdictul nu are o valoare juridică obligatorie în alte cazuri, el va ajuta Tesla și avocații să perfecționeze strategiile pentru procesele viitoare. Reclamanta Justine Hsu a dat în judecată Tesla în 2020, susținând că mașina sa Model S a intrat într-o bordură în timp ce folosea Autopilot și că airbag-ul s-a declanșat cu o forță atât de mare încât a provocat leziuni grave. Tesla a negat răspunderea pentru accidentul din 2019.

Mitchell Vasseur, în vârstă de 63 de ani, unul dintre membrii juriului care a decis în favoarea Tesla în procesul referitor la funcția Autopilot, a declarat pentru Reuters că îi pare rău pentru Justine Hsu, dar sistemul Autopilot nu a fost de vină. "Autopilotul nu a pretins niciodată că este pilot automat. Nu este o mașină care se conduce singură", a spus Vasseur. 

El a adăugat că sistemul Autopilot este un asistent auto și că este responsabilitatea șoferului să fie mereu conștient. Olivia Apsher, președintele juriului, a explicat că sistemul Autopilot reamintește șoferilor să preia controlul mașinii în mod adecvat și că există avertismente sonore și vizuale pentru a-i avertiza pe șoferi cu privire la responsabilitatea lor. 

Avocatul Justinei Hsu, Donald Slavik, a declarat că, deși înțelege decizia juraților, ea a primit un avertisment cu mai puțin de o secundă înainte de a lovi bordura. Niciun reprezentant al Tesla nu a comentat decizia juraților. Procesul s-a desfășurat timp de trei săptămâni și a prezentat mărturiile a trei ingineri Tesla. Mitchell Vasseur a spus că nu ar folosi niciodată pilotul automat și nici măcar controlul de croazieră.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008650 (s)