News Flash:

Spectacol de TEATRU FORUM

Astăzi, 14 aprilie 2023, timișorenii sunt așteptați la Teatrul Basca/Solidart

14 Aprilie 2023
524 Vizualizari | 0 Comentarii

Un grup de tineri din Timișoara a lucrat sub îndrumarea unei echipe de la Théâtre de l’Opprimé din Paris la crearea unui spectacol de TEATRU FORUM. Premiera va avea loc astăzi, 14 aprilie 2023, la ora 15:00, la Teatrul Basca/Solidart Timișoara, de pe strada Ion Mihalache nr.2. În cadrul acestui spectacol, publicul este invitat să participe activ, nu doar să asiste ca simpli spectatori, la această mișcare socială făcută prin artă.

Acest eveniment face parte dintr-un amplu și captivant proiect cultural coordonat de Institutul Intercultural Timișoara numit „Invizibil/Vizibil – Deconstruirea stereotipurilor și depășirea marginalizării comunităților rome din Timișoara și din Europa”, care este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Proiectul constă într-o serie de zece evenimente publice, inclusiv arte performative, teatru forum, teatru rom, concerte, dezbateri academice, întâlniri cu organizații și grupuri informale de romi locale, intervenții urbane cu mijloace artistice și acțiuni de animare culturală în cartiere defavorizate, o expoziție despre Holocaustul romilor, activități cu elevi despre patrimoniul orașului și o valoroasă și accesibilă colecție de artă modernă romă. Toate acestea au fost create pentru a arăta importanța culturii romilor și pentru a depăși stereotipurile și marginalizarea comunităților rome din Timișoara și din Europa.

Accesul publicului la toate evenimentele proiectului „Invizibil/Vizibil – Deconstruirea stereotipurilor și depășirea marginalizării comunităților rome din Timișoara și din Europa” este gratuit.

Teatrul Forum este un gen de teatru care se concentrează pe probleme sociale și are ca scop sensibilizarea participanților în privința drepturilor noastre, a nedreptăților întâmpinate și a rolului fiecărei persoane în îmbunătățirea societății. Joker-ul, un membru al trupei de teatru, ajută persoanele voluntare din public să intervină pe scenă și să găsească soluții pentru situațiile de opresiune prezentate. Théâtre de l'Opprimé a fost fondat la Paris de o echipă care a lucrat direct cu Augusto Boal, creatorul acestui stil de exprimare teatrală. Institutul Intercultural Timișoara (IIT) este o organizație neguvernamentală autonomă și non-profit cu activități educaționale, culturale, civice și științifice, fără scopuri politice, având ca misiune promovarea valorilor interculturale, cetățeniei active și a respectării drepturilor omului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006391 (s)